Content

Creëer een killer content offer

Content

Creëer een killer content offer

Potentiële leads enthousiast maken met een aantrekkelijk, zelf ontworpen aanbod: dit noemen we een content offer. De bezoeker ontvangt dit, vaak in ruil voor contactgegevens, maar hier verwacht de kersverse lead dus wel iets moois voor terug. Iets waar de nieuwe lead écht profijt van heeft. Iets waarmee de ontvanger loopt te pronken tijdens het koffiepraatje op kantoor. Wat hij bijna zou willen uitdelen op een verjaardag. Hoe creëer je zo'n spectaculair aanbod? Hier zijn de tips!

Tip 1: Redder in nood
Probeer niet jouw fantastische idee te pushen, maar begin met jouw doelgroep. Het is verstandig om eerst een buyer persona vast te stellen. Wat missen zij nog? Denk hierbij aan een stukje kennis over een onderwerp of product, waar jij wél alles van weet. Misschien heb je de laatste tijd wel veel vraag naar iets gekregen, per mail of op social media? Verdiep je hierin, maar wees ook pro-actief! Speelt er een bepaalde trend die invloed heeft op jouw doelgroep? Voorzie hen van nieuwe informatie in de vorm van bijvoorbeeld een checklist en wees hun held!

Tip 2: Houd het simpel en relevant
Een goed thema gevonden? Mooi! Probeer in alle enthousiasme de lezer niet te overdonderen met te veel (achtergrond)informatie, lastige termen en afdwalingen. Houd de tekst makkelijk te lezen, in de juiste tone of voice, niet al te lang (dit verschilt ook per vorm) en benoem alleen de dingen die echt relevant zijn.

Tip 3: Kies de juiste vorm
Er zijn veel vormen van een content offer. Zo kozen wij bijvoorbeeld laatst voor een checklist voor leadgeneratie. Hiervoor hadden wij gekozen om een kort overzicht te geven aan marketeers, zodat zij deze kunnen gebruiken als een soort spiekbriefje.

killer-content-offer

Andere bekende vormen zijn een e-book, video, one pager, demo, podcast en casestudies. Het is natuurlijk goed mogelijk dat er meer vormen geschikt zijn voor wat jij te bieden hebt. Kijk dan goed naar de doelgroep: op welk apparaat zullen zij dit willen downloaden, beschikken zij over Wi-Fi, willen ze het printen en kunnen zij geluid afspelen? Natuurlijk zijn de populaire vormen niet de enige opties. Creativiteit trekt snel veel aandacht!

Tip 4: Return on investment
Hiermee bedoel ik niet de investering van jouw bedrijf, maar van de toekomstige lead! Om een content offer te ontvangen vraag je de bezoeker om gegevens. Soms is dit alleen een e-mail adres, maar het formulier kan natuurlijk veel meer velden bevatten. Bedenk goed welke gegevens je echt nodig hebt en of dit afweegt met de waarde van jouw offer. De lead wil natuurlijk wel iets waardevols ontvangen in ruil voor zijn gegevens!

Tip 5: Pronk ermee!
Content offer af en op de website geplaatst? Dan sta jij waarschijnlijk te springen om de nieuwe leads binnen te zien stromen. Wees trots op je nieuwe meesterwerk en roep het van de daken! Juist, promoot het. Gebruik social media, nieuwsbrieven en verwijs vanuit andere pagina's (misschien zelfs extern!). Adverteer ermee, vanuit social advertising of AdWords. Ontneem jouw doelgroep niet de kans om jouw killer content offer te ontvangen!

Het aanbieden van een content offer om leads te genereren is onderdeel van het inbound marketing proces. We bespreken deze marketingstrategie graag onder het genot van een kopje koffie! Voor nu hebben we het proces opgesomd in de vorm van een handige checklist.

Ik wil meer weten over HubSpot

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker