Online Adverteren

Display campagne: 10 meest gemaakte fouten

Online Adverteren

Display campagne: 10 meest gemaakte fouten

Emilie van Zeggelaar

15 september 2020

Als je Google Display campagnes hebt lopen, kunnen er fouten in zitten die zonde zijn van je uitgegeven budget. Het is beter om ze te voorkomen of zo snel mogelijk aan te passen. Lees deze blogpost en voorkom de 10 meest gemaakte fouten in jouw Display campagnes!

Wat is Google Display?

Google Ads heeft als onderdeel Google Display.

Met het Google Display Netwerk kun je mensen bereiken terwijl ze op hun favoriete websites browsen, een YouTube-video aan een vriend laten zien, hun Gmail-account checken of mobiele apparaten en apps gebruiken.

Google Display Netwerk (ook wel GDN genoemd) is een verzameling websites waarop betaalde online advertenties worden weergegeven.

Voorbeeld google display ads

 

10 Fouten die je kunt maken op Google Display

1. Geen remarketing campagnes gebruiken


De remarketing doelgroep is meestal de krachtigste doelgroep die je kunt inzetten. Dit zijn bijvoorbeeld de mensen die wat in hun winkelmandje hebben gestopt, maar daarna geen aankoop hebben gedaan. Een algemenere doelgroep van al je websitebezoekers of mensen die bijvoorbeeld een bepaalde product pagina hebben bezocht.

2. Geen responsive display ads gebruiken


Bij het aanmaken van een display advertentie kun je je eigen banners uploaden, maar je kunt ook kiezen voor responsive display ads.

Je moet hierbij minimaal 1 liggende en 1 vierkante afbeelding (van een vereist formaat), een logo, koppen en beschrijvingen toevoegen. Google genereert automatisch advertenties in het Display netwerk.

Voeg video's toe aan je responsieve display-advertenties om het bereik in het Display Netwerk te maximaliseren.

De grootte, het uiterlijk en de indeling van de advertenties die Google samenstelt, worden automatisch aangepast aan vrijwel elke beschikbare advertentieruimte. Zo is het bereik veel breder.

3. Volledig voor mobiel gaan

Mobiel kan je budget snel opbranden, dus als mobiel niet het belangrijkste voor je bedrijf is. Dan kun je beter gaan beginnen met bijv. een 40% verlaging voor mobiel.

Houd de resultaten in de gaten, je kunt het altijd nog verder verlagen.

4. Geen plaatsingen en onderwerp uitsluitingen

Games is bijvoorbeeld een onderwerp wat je vaak beter kunt uitsluiten. Hoe je dat doet, is door aan de linkerkant naar onderwerpen te gaan en daaronder staat uitsluitingen. Klik op de blauwe knop met het potloodje en daar kun je de onderwerpen aanvinken die je wilt uitsluiten.

Hetzelfde kun je doen met plaatsingen. Door aan de linkerkant naar plaatsingen te gaan en dan uitsluitingen en dan plaatsingen uitsluiten.

Als je eerst naar de statistieken kijkt dan kun je zien welke plaatsingen niet goed presteren.

Ga daarvoor eerst naar plaatsingen en dan: waar advertenties zijn weergegeven. Hier zie je bijv. dat sommige plaatsingen veel kosten geven, maar geen conversies opleveren.

Om mobile apps uit te sluiten, gaat het tegenwoordig op een andere manier dan eerst.

Ga eerst naar de campagne, dan plaatsingen, uitsluitingen, uitsluitingen bewerken en daar kun je de app categorieën allemaal aanvinken. Zo worden de banners niet meer vertoond op mobile apps.

5. Geen gebruik maken van dynamische display advertentie

Dit zijn vooral voor e-commerce partijen geschikte advertenties. Als een bezoeker een product pagina heeft bezocht van een webshop dan kun je later een dynamisch display advertentie tonen met dat product. Zodat diegene weer herinnerd wordt aan het betreffende product.

Je hebt hiervoor wel een productfeed nodig, welke is gekoppeld in het Google Merchant Center.

6. Uitgebreide targeting inzetten bij remarketing


Voor remarketing wil je alleen de echte leden die aan de groep remarketing voldoen je advertenties laten zien. Niet iemand die Google zelf erbij heeft gezocht.

Dit kun je uitzetten bij het bewerken van je advertentiegroep targeting.

7. Geen vergelijkbare doelgroepen gebruiken


Bij Tools en Instellingen, kun je bij gedeelde bibliotheek, doelgroepbeheer je doelgroepen vinden. Google maakt automatisch vergelijkbare doelgroepen aan. Een krachtige doelgroep is de vergelijkbare doelgroep van je geconverteerde doelgroep.

Ga deze doelgroep ook eens testen in een nieuwe advertentiegroep of campagne.

8. Geen aangepaste intentie doelgroepen gebruiken

Ga weer naar doelgroepbeheer en klik daar bij doelgroeplijsten op het tabje aangepaste doelgroep. Je kunt daar een nieuwe affiniteit toevoegen en die kan op basis van urls, interesses, plaats of app.

Als je wilt retargeten op basis van een landingspagina van een concurrent, kun je daar de urls van je concurrenten invoeren. Of kies voor aangepaste intentie voor mensen die zoeken op zoekwoorden die relevant voor je zijn.

google ads doelgroepen

9. Geen frequentie limiet instellen

Frequentielimiet moet je eigenlijk altijd invullen. Want je wilt niet dat mensen jouw advertentie heel vaak per dag te zien krijgen. Deze instellingen vindt je bij de algemene instellingen van je campagne en hier zijn verschillende opties mogelijk. Dit kun je zelf bepalen.

10. Incorrecte analyse van de prestaties maken

Je kunt de prestaties van een Display niet vergelijken met een Search campagne. Het conversiepercentage ligt vaak lager dan bij zoekcampagnes. De Display campagne is meer bedoeld voor naamsbekendheid en minder voor conversies.

Ze kunnen wel zorgen voor assisted conversions. Die je kunt terugvinden in Google Analytics.

Ga in Google Analytics naar Conversies > Multi channel trechters > Ondersteunde conversies. Klik op Google Ads en zoek daar de Display campagnes.

 

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker