Content | 3 min

Een goede contentmarketing strategie in een handomdraai

Glynnis Kaldenhoven

19 oktober 2021

Content marketing is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de huidige strategie. Je wilt klanten aan je binden en dit doe je door content te schrijven die waardevol en betekenisvol is. De focus ligt bij content marketing dus niet zozeer bij het product of de dienst, maar je focust echt op de toegevoegde waarde die jij kunt bieden aan je klant. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede content marketing strategie neerzet? 

Een paar stappen verwijderd van jouw contentmarketing strategie

Het is geen geheim dat het plaatsen van goede content waardevol is voor de klant en voor jouw organisatie. Het probleem ligt echter vaak bij het feit dat er geen goede gedachte achter het plaatsen van deze content ligt. Af en toe een blog schrijven of soms een post op LinkedIn plaatsen levert vaak niet het gewenste resultaat op. Dit kun je oplossen door na te denken over een goede content strategie. Dit kun je doen in een paar stappen! 

content

1. Wat is het doel?

Het belangrijkste van elke strategie of campagne is: het doel. Waarom wil je deze blog schrijven?  Of waarom plaats je dit bericht nu op social media? Bepaal eerst wat je wilt bereiken met jouw strategie. Wanneer dit duidelijk is, wordt het ook makkelijker om de content hier voor te schrijven. Vergeet niet je vastgestelde doelen meetbaar te maken! 

2. Bepaal je doelgroep.  

Wanneer je content gaat schrijven is het natuurlijk wel handig om te weten voor wie je dit allemaal schrijft. Je wilt weten wie jouw ideale klant is. Door middel van een buyer persona onderzoek bepaal jij de behoefte van deze ideale klant. 

Het kan zijn dat je meerdere soorten klanten hebt die je mee wilt nemen in jouw strategie. Dat is natuurlijk mogelijk aangezien jouw content marketing strategie de behoefte van meerdere klanten kan voorzien. 

3. Wat is de customer journey? 

Wanneer je doelgroep bekend is, kijk je naar welke reis wordt afgelegd door deze potentiële klanten. Dit wordt ook wel de customer journey genoemd. Op welke momenten komt jouw doelgroep met jouw bedrijf/organisatie in aanmerking. Maak hier ook duidelijk welke problemen deze doelgroep heeft, zodat je hier op in kunt spelen met een passende oplossing. 

De belangrijkste fasen van de customer journey zijn: 

  • Awareness
  • Consideration
  • Decision

journey buyer

4. Welk type content is nodig voor welke fase?

Tijdens de verschillende fases van de customer journey komen de klanten op verschillende manieren in aanmerking met jouw bedrijf. Vind uit waar jouw doelgroep zich bevindt. In de awareness-stage bevindt jouw doelgroep zich waarschijnlijk meer op de zoekmachines, waardoor het schrijven van goede blog content een must is. 

Tijdens de consideration-stage zijn ze al wat meer bekend met het probleem en bekend met eventuele oplossingen. Hier is het belangrijk dat jij laat zien dat je een oplossing voor dit probleem ook daadwerkelijk kunt bieden. Heb je deze expertise in huis? Laat het zien! Gebruik hiervoor klantreviews of klantcases. 

In de decision-stage ben je bezig met het creëren van herkenning. Hierdoor pas je gefocust de content toe op degene die je wilt bereiken. Dit kan door middel van blogs, artikelen, nieuws, het gebruik van social media, etc. 

5. Stel je kalender samen!

Met een content planning weet je wanneer je welke content moet plaatsen in welke fase van de customer journey. Ook kun je bepalen wanneer je de juiste campagnes start. 

Kijk naar de content die je al in huis hebt. Is hier ruimte voor verbetering? Of moet je nog extra content creëren om dit aan te vullen? Zet dit neer in een content kalender zodat je een goed overzicht hebt van wanneer iets online moet komen. 

Wil je hulp bij het bepalen van jouw buyer persona's, customer journey of contentmarketing strategie? Neem gerust contact met ons op! 

 

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker