Content

Geen bedankt bericht maar een bedankpagina!

Content

Geen bedankt bericht maar een bedankpagina!

Ron Dukker 10 oktober 2016

We've all been there... Een landingspagina eindigen we dikwijls op, ik ben een echte freebie-hunter in ieder geval. Ik bedoel, gratis downloads, wie wil dat nou niet? Ik heb een hele map op Drive vól freebie's waarvan ik de helft - oké ik lieg, meer dan de helft, bijna alles - nog niet gezien of gelezen heb. Onder het mom 'handig voor dat ene of andere' of gewoon 'voor de heb'. Je bent een echte freebie-hunter of je bent het niet.

Maar daar gaat het mij niet om. Ik wil mijn lichte frustratie uiten op de pagina's waar je na je download op terecht komt: Thank you pages oftewel bedankpagina's. Ik deel een paar frustraties hierover, lees en geniet maar bovenal: STOP met bedank teksten! ;-)

Frustratie #1: Laat je bezoekers lekker hulpeloos alleen achter op je landingspagina na het converteren.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een toffe download tegen komt, je klikt op 'download' (wat al een niet zo effectieve, verleidende, Call To Action is an sich natuurlijk*) en vervolgens start de download, je hebt de .pdf file binnen en vervolgens? Niets! Oh wacht! Daar onderaan, in het klein zie je een bedank tekst verschijnen waarin de maker van je gratis download laat weten dat 'ie blij is dat je zijn e-book hebt gedownload. Top man!

Dit is een valkuil voor veel mensen en een echt 'inbound marketing dingetje', je wilt je bezoekers toch niet hulpeloos achter laten op je landingspagina? Een goede landingspagina heeft maar één doel: converteren als een malle. Ergo: alle mogelijke afleiding wil je verwijderen van je pagina. Let er maar eens op, hoe vaak zie je een landingspagina met nog steeds een menubalk bovenin? Of knoppen naar andere pagina's van de website en andere allerhande afleiding?

Je begrijpt het al, niet heel handig als je nog iets wilt bereiken met die bezoeker na het downloaden van de freebie. Maar met dat bedank bericht op je landingspagina wordt het wel een begin zonder eind met als meest waarschijnlijk resultaat: je lead verlaat de pagina omdat 'ie niets aan kan met je pagina. Zonde!

*Wat is wél een goede CTA en meer tips voor goede contentcreatie

Frustratie #2: Het effect van een bedankpagina gaat om engagement.

Het hele idee van een freebie is converteren. Die conversie hoeft echt nog láng niet op te houden na dat je freebie is gedownload, trust me. Die hele bedankpagina is juist de tool om nog meer autoriteit uit te stralen en de lead lekker verder te verleiden met relevante blogposts, andere downloads die in het zelfde straatje als de eerste conversie vallen en daar is ie dan: de menubalk!

Een bedankpagina is een soort 'get out of jail for free' kaart die je nog even meegeeft. Knal je bedankpagina vol met relevante, bruikbare content, en verleid je bezoeker tot meer actie! Dikke kans dat 'ie nog wel een paar blogs leest, terug gaat naar je home pagina of die andere download ook meteen maar meepakt.

Frustratie #3: Iedereen kan een effectieve bedankpagina maken!

Ik snap het wel, als je de optie hebt om een bedankt bericht te schrijven op je pagina lijkt dat wel zo praktisch. Lekker snel klaar ook. Maar zo moeilijk is het niet om een mooie bedankpagina te schrijven, in een poep en een scheet heb je een mooie bedankpagina staan.

Je doelstelling is nog steeds om te converteren als een malle, het zou zonde zijn als dat eindigt op de landingspagina bij het bedank bericht. Je bezoeker is meer geneigd om op je website te blijven, die gerelateerde blogpost te lezen of die download te bekijken die je aanbiedt op je bedankpagina.

Wil je het makkelijk houden, waarom gebruik je niet een wat algemenere bedankpagina die je aan diverse landingspagina's hangt? Het is een timesaver en altijd effectiever dan een bedank bericht op de landingspagina. Je hebt genoeg content die je kunt aanbieden die altijd wel een raakvlak heeft met de freebie.

Wat maakt een bedankpagina zo goed?

Het lijkt me duidelijk, laten we massaal stoppen met bedank berichten en lekker doorgaan met bedankpagina's voortaan. Het bouwen van een bedankpagina is niet moeilijk, je hebt toch ook al een landingspagina kunnen maken? Keep in mind dat die bedankpagina dé plek is waar jij probeert je bezoeker te laten binden met je merk. Dit is het moment om te laten zien dat je autoriteit bent en weet waar je het over hebt; deel relevante content en een andere freebie. Maar vergeet ook niet te connecten op social media met je lead. Dit alles is samen best lastig in een bedank bericht te proppen toch? Dus, stop met de bedank berichten en haal meer leads uit je bedankpagina's! 

Nog meer tips nodig om leads te genereren? Download de gratis checklist hier!

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker