Online Adverteren

Zó genereer je leads met social advertising!

Online Adverteren

Zó genereer je leads met social advertising!

Emilie van Zeggelaar 21 september 2020

Bedrijven adverteren om meer klanten te krijgen. Logisch, maar vaak vergeten zij dat er nog een paar stappen tussen zitten. Uiteindelijk willen we meer klanten, dat klopt. Maar er zijn meer soorten campagnes die via advertising gedraaid worden. Om naamsbekendheid te creëren, leads te genereren en bestaande klanten om te zetten in promoters. Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je leads kan genereren via social media advertising.

Al eerder namen we de 5 stappen om leads te genereren met social media door. Het gebruik van social media noemen we dan organisch (dit is gratis). Advertising vanuit social media is betaald. Je herkent dit als je ‘gesponsord’ of ‘gepromoot’ ziet staan in het bericht.

Lead ad
Tijdens leadgeneratie gebruik je een content offer om gegevens te verzamelen. Het promoten van deze content middels een advertentie noemen we daarom een lead ad. Deze herken je door de CTA (call-to-action) in de advertentie: voorbeelden hiervan zijn ‘registreren’, ‘downloaden’, etc. Je wordt dan doorverwezen naar een formulier.

Social advertising kan op bijna elk platform. Als voorbeeld hebben we voor Facebook gekozen, andere populaire kanalen zijn YouTube, LinkedIn, Instagram en Twitter. Het is verstandig om eerst te bepalen waar jouw buyer persona actief is.

Facebook
Misschien wel het populairste platform voor leadgeneratie, simpelweg omdat hier de meeste mensen (dus ook verschillende doelgroepen) te vinden zijn. De advertenties maak je in Facebook Bedrijfsmanager. Je maakt een campagne, advertentiesets en advertenties. Vervolgens stel je een budget in en selecteer je (zorgvuldig) een doelgroep in de advertentieset. In Facebook Bedrijfsmanager maak je overigens ook advertenties voor Instagram. ;)

Remarketing
Wat Facebook ook een uitstekend kanaal maakt om te adverteren: remarketing. Deze optie laat de advertentie zien aan mensen die eerder al jouw website bezochten. De ontvanger kent jouw bedrijf dus al en dit kan dus je kans vergroten om van deze bezoeker een lead te maken.

Content
We kijken weer even naar de customer journey. Wanneer je de bezoekers leads wil laten worden heet dit de ‘convert’ fase. De inbound strategie laat zien dat je dit moet doen door de bezoeker te prikkelen met interessante informatie, neem dit dus mee in de content van de advertentie. Je wil de ontvanger niet gelijk het product verkopen, maar je hoeft het bedrijf ook niet meer te introduceren.

Voor ieder platform zijn andere spelregels en (target) mogelijkheden. Het doel van een lead ad is echter hetzelfde: het genereren van leads. Bepaal een SMART-doel, een advertentiebudget en houd de advertentie aantrekkelijk! Social media wordt nog steeds voornamelijk gebruikt voor vermaak, vermijd lange teksten en zorg voor een leuke afbeelding of video!

Benieuwd naar de inbound marketing strategie? Download nu onze checklist!

Nog meer weten? Je bent altijd welkom om een kopje koffie bij ons te drinken, kom langs in ons nieuwe kantoor in Rotterdam!

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker