on september 12, 2016 SEO Social Media

Inbound 2016: Verpest social media het voor SEO?

Schrijf je in om een email te krijgen bij nieuwe blogs!

Uit het grote State of Inbound 2016 zijn een hoop cijfers gekomen, ook 'search' kreeg flink wat aandacht. De resultaten van dit onderzoek met bijbehorende statistieken lees je in dit blog. SEO is en blijft belangrijk, maar wat heeft social media en de komst van chatbots voor impact hierop? En wat vindt Siri hiervan? 

Als online marketeer is organisch groeien een grote prioriteit. Maar op het moment dat de consument besluit te wenden tot social media platformen en (chat)bots voor antwoorden op zijn vragen is het de hoogste tijd om je marketing strategie en distributie aan te passen! 

SEO BLIJFT HOGE PRIORITEIT VOOR INBOUND MARKETEERS

Van de de gloriedagen voor de Gouden Gids in het verleden tot op de dag van vandaag is ‘gevonden worden’ door het juiste publiek een grote prioriteit voor bedrijven. Vandaag de dag is 66% van de marketeers het er over eens dat SEO de hoogste prioriteit is.

We willen allemaal hoog in Google. Bovenaan in de organische zoekresultaten is de natte droom van ieder bedrijf, toch?

Het is niet gek, als je SEO laten groeien je top prioriteit is, dat je content creatie (bijvoorbeeld bloggen) bijna net zo hoog op je prioriteiten lijstje hebt staan. Het is immers een uitstekend middel om je organische vindbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Bloggen doe je om relevante informatie te delen die niet alleen Google waardeert maar ook (potentiele) klanten worden hier vrolijk van. Het is dé manier om inbound marketing toe te passen. Je laat je bezoekers zien dat je weet waar je het over hebt en je snijdt juist die pijnpunten, vraagstukken en/of problemen aan waar jouw ideale klant mee kampt om vervolgens autoriteit te worden op dat gebied.

En tsja, die geweldige content moet natuurlijk ook gedistribueerd worden dus ook dat is een logisch gevolg in de statistieken. Een handig middel hiervoor is; je raadt het al.. Een Marketing Automation tool zoals HubSpot.

ER WORDT VERDER GEKEKEN DAN DE (ZOEKRESULTAAT-PAGINA-)NEUS LANG IS!

Social content consumptie zit in de lift. En als de consument haar content zoekt op verschillende plaatsen, heb je als bedrijf eigenlijk geen keuze om hier in mee te gaan. Bedrijven zullen misschien wel onbekend terrein gaan betreden, een ding is zeker: het optimaliseren van je contentdistributie gaat verder dan alleen je website of blog.

facebook-search-techcrunch

Bron: Techcrunch.com

Over de afgelopen twee jaar is de social content consumptie gestegen, en niet te zuinig ook!

  • Facebook 57%
  • Twitter 25%
  • LinkedIn 21% (HubSpot Research linkje)

Google zit nog steeds op minimaal 3 biljoen zoekopdrachten per dag maar Facebook zit Google op de hielen met wel 2 biljoen zoekopdrachten per dag.

 

Marc Zuckerberg; “The growing way that people use search is to find what people are saying about a topic across more that 2.5 trillion posts. Now people are doing more than 2 billion searches a day between looking up people, businesses, and other things they care about.

Is RSS een langzame dood aan het begaan? Gaat Slack nooit echt he-le-maal van de grond komen? Wie zal het zeggen. Een ding is zeker, vandaag de dag lijkt Facebook een belangrijkere bron van nieuws dan de krant!

De trend is dat we steeds meer zoeken naar de informatie die we willen, we worden selectiever en hoeven niet een hele krant te lezen als het om dat ene artikel of onderwerp gaat. Liever een push-notificatie op je telefoon of een Facebookbericht dan een krant op de mat. Over informatie gesproken: Wil je trouwens het volledige State of Inboud 2016 rapport lezen? Download 'm nu hier!

Opmerkelijk is dat er zakelijk behoorlijk gebruik wordt gemaakt van Google+. LinkedIn gebruiken we (bijna) allemaal wel, en Facebook blijft voornamelijk een persoonlijk platform. Alhoewel die 73% best hoog is voor zakelijk gebruik van Facebook valt dit percentage ook wel te verklaren vanuit een inbound perspectief: Het doel van zakelijk Facebook-en is dé tool bij uitstek om je klanten te bereiken, te laten zien dat je om ze geeft en relevante informatie te delen. Zie het als een community waarin jij de popstar bent en je klanten jouw groupies. Als jij interessante, relevante en waardevolle content op je Facebookpagina plaatst is de kans groot dat dit gedeeld wordt door je groupies wat resulteert in meer bereik en engagement!

ZOEKEN ON-THE-GO

Een derde van de mensen zeggen hun mobiele telefoon als primair apparaat voor internet te gebruiken. Ga maar eens na bij jezelf, hoe vaak pak jij niet even je telefoon om iets op te zoeken? Vaker dan je denkt waarschijnlijk, het is natuurlijk praktischer dan overal steeds je laptop of computer voor aan te slingeren. Dit betekent dat content moet passen in deze on-the-go gewoonte, alles moet responsive (mobiel vriendelijk) zijn. Het ontvangen van mobiele notificaties zal een grote rol gaan spelen in de manier van content zoeken, vinden en ontvangen.

Sterker nog, volgens onderzoek van Moz zegt 88% van de SEO experts dat ‘mobile friendly’ over het komende jaar de grootste impact zal hebben op Google’s algoritme.

E-mail en push-notificaties hebben zowel voor de mobiele telefoon als de computer of laptop de voorkeur als het gaat om meldingen van nieuwe publicaties. Messenger app berichten worden helemaal niet zo gewaardeerd, zijn die (chat)bots dan toch niet zo’n goed idee?

HEY SIRI, VERPEST JE M’N SEO NIET?

Men richt zich steeds vaker op het gebruiken van nieuwe mobiele technologieën als spraakgestuurd zoeken zoals bij Apple’s Siri kan. Deze trend is niet zomaar een modieuze hype die weer overwaait, traditionele zoekmachines hebben hier kennis van genomen en bouwen spraakgestuurde opties in hun eigen producten.

Uit onderzoek van HubSpot blijkt dat 37% Siri maandelijks of vaker gebruikt, 19% gebruikt Siri zelfs dagelijks. Naast Siri heb je nog de soortgelijke zoekfuncties Cortana (Windows) en Alexa (Amazon).

Onder de gebruikers van spraakgestuurd zoeken zegt 41,6% hier in de laaste zes maanden mee te zijn begonnen. Deze gebruikers zoeken doorgaans met 2 woorden terwijl uit onderzoek van Moz blijkt dat de meest successvole spraakgestuurde zoekresultaten uit 3 zoekwoorden bestaan.

HOE ERG IS HET NOU EIGENLIJK ALLEMAAL?

Hoe groot is de schade, maken social media en chatbots het leven van de online marketeer zuur? Welnee! Sterker nog er is genoeg te doen in de online marketing. Het blijft belangrijk voor bedrijven om hoog in Google te komen, alleen de manier waarop zal veranderen. Zoals je leest wordt er veel via social media gezocht en nemen chatbots het soms over van Google. Het is dus heel belangrijk dat je goed blijft inspelen op de wensen van jouw klant én de continue veranderingen die elkaar in rap tempo opvolgen.

Blijf in die data duiken en ga tot de bodem om alle informatie eruit te halen die jij kunt gebruiken om je online zichtbaarheid zo hoog mogelijk te houden. 

 

Ron Dukker

Ron is onze inbound marketing expert en daarmee jouw aanspreekpunt voor alles wat met het succesvol maken van jouw website te maken heeft. Online succes is zijn drijfveer en hiervoor gaat Ron tot het uiterste!