Content

Online marketing: Inbound Vs. Outbound (infographic)

Content

Online marketing: Inbound Vs. Outbound (infographic)

Ron Dukker 7 oktober 2016

Marketing is nogal een transformatie ondergaan de afgelopen jaren. Online is niet meer weg te denken uit de hedendaagse wereld voor een consument. Het gaat niet meer om hoe groot je advertentie in het AD is, hoe hard je schreeuwt op tv over je geweldige aanbiedingen of hoe opvallend je billboard is langs de A4. Nee, het is tegenwoordig veel interessanter om online zichtbaar te zijn. Daar waar je consument ook te vinden is! Wat zijn de verschillen tussen het verouderde outbound marketing en het recent opkomende inbound marketing? Deze infographic laat de verschillen tussen inbound vs. outbound allemaal zien!

Online marketing 2.0

Het internet heeft ons vele nieuw manieren gegeven om te zoeken naar de producten waar we interesse in hebben. Niet eens alleen om het kopen zelf, denk aan researchen van bijvoorbeeld kwaliteit en prijs. Combineer dit met de steeds groter wordende impact van social media en je hebt als online marketeer goud in handen als je hier op de juiste manier op inspringt. Inbound marketing heet dit ook wel in de volksmond. Het is er een in de categorie 'buzzword bingo' maar het werkt wel, inbound marketing. Het is de verandering van zenden (ouderwetse marketing) naar een tweerichtingsverkeer dialoog tussen jou als marketeer/product en de klant met als doel te laten zien dat je authoriteit bent. Met inbound marketing gaat het dus niet meteen om keihard verkopen en aanbiedingen over je bezoekers heen strooien. Social media is een grote speler binnen inbound marketing. 

Gooi jij outbound het raam uit?

Als je naar de cijfers kijkt, die liegen er niet om: mailings liggen op de mat of in de brievenbus en gaan voor 44% ongeopend rechtstreeks de papierbak in. Dat is bijna de helft! En hoe vaak kijk jij de reclame op tv? Grote kans dat je doorzapt, het geluid op stil zet of er een mooi moment van maakt om een plaspauze in te lassen en een drankje te halen in de keuken toch? Met jou vele anderen, zo'n 15% blijft zitten voor de reclame. Maar online marketing dan, wat dacht je van adverteren op websites! Dat kán enorm goed werken als het aan de voorwaarde voldoet dat het rete-relevant is. Irrelevante reclame banners, pop-ups en advertenties zorgen er voor dat meer dan drie kwart van de internet gebruikers tussen de 25 en 35 de webpagina sluit. De dagen van zomaar een advertentie ergens plaatsen zijn duidelijk voorbij. Kortom, allemaal behoorlijk dure grappen die eigenlijk tot weinig leads zorgen. 

Onderstaande infographic van Voltier Digital legt nog eens goed uit wat de verschillen zijn tussen inbound- en outbound marketing. Laat vooral jouw mening over inbound marketing, de waarde van inbound marketing of juist jouw keuze voor outbound marketing (kan dat nog na het lezen van deze infographic?) achter in de reacties! 

Meer weten over inbound marketing? Lees dan vooral Wat is HubSpot nou eigenlijk? of neem contact met ons op!

Neem contact op

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker