Social Media

Sociaal leads genereren

Social Media

Sociaal leads genereren

Social media inzetten om leads te genereren? Ja, natuurlijk! Social media is een ideaal middel om jouw potentiële klant te laten zien dat jij expert bent in het veld. En zo behoud je de mensen die iets met jouw bedrijf te maken willen hebben, oftewel: nieuwe leads. Vind ik leuk! Hoe? Door deze 5 makkelijke stappen te volgen.

The journey
Als we even terugkijken naar de 'customer journey' zien we dat social media eigenlijk wel in iedere fase van het inbound marketing proces ingezet kan worden, zolang het maar relevant is voor jouw buyer persona en het doel van de campagne. In de eerste fase, waarin je wil opvallen om bezoekers aan te trekken, knal je er een paar sterke posts uit. Waarmee trek je de aandacht? "Hi, wij zijn bedrijf X en verkopen product Y" is misschien niet de beste manier om jezelf te introduceren. Begin met iets waar jouw persona zich aan kan relateren. Creëer een basis voor een bepaalde 'experience' die je wil overbrengen.

Stap 1: (De juiste) followers werven
Om op een snelle manier veel nieuwe mensen te bereiken kan je social advertising inzetten en alle posts direct richten op de juiste mensen. Beperkt budget? Maak gebruik van mond-tot-mondreclame in je eigen netwerk, zet medewerkers in als promoters en vraag je huidige klantenbestand om je te volgen. Blijf ook kritisch: een groot aantal followers staat misschien leuk op de pagina, maar je gaat geen 'likes', 'shares' en website bezoeken ontvangen van het verkeerde publiek.

Stap 2: Selectie
Wat de meest gebruikte social platforms zijn is inmiddels wel bekend, al is het afwachten wat er met het grootste platform Facebook gaat gebeuren de komende tijd. Belangrijker dan de meeste mensen bereiken, zoals net al genoemd, is het bereiken van de juiste mensen. Wat mooi is aan Facebook is dat een enorm aantal mensen hierop actief is, zoals werkende mensen, ouders, reizigers, studenten, noem het maar op. En we delen alles! We houden van huisdieren en chocolade, we wonen in Utrecht, zijn geboren in Enschede en hebben op school gezeten in Delft. Een droom voor elke adverteerder. Wat een luxe om kritisch te zijn, om vervolgens toch veel van de juiste gebruikers aan te trekken.

Stap 3: Content van de expert
Hoe groter het (relevante) publiek wordt van je ingezette medium, hoe dieper je in kan gaan op de content. Je wil nu namelijk dat je bezoekers leads worden. Hoe doe je dat? Door hen informatie te geven waardoor de bezoeker meer wil. Het geeft hen namelijk een positief, tevreden of zelfs trots gevoel om interactie te hebben met jouw bedrijf. Mits je de juiste content post natuurlijk! Kies tussen informerend, inspirerend, amuserend of activerende content, afhankelijk van het kanaal (LinkedIn trekt over het algemeen een zakelijker publiek dan bijvoorbeeld Instagram) en je campagne doel.

Stap 4: Offer
Al kan een grappige social actie helpen bij het krijgen van meer aandacht, tijdens het genereren van leads wil je voornamelijk naar voren treden als expert. Gebruik social om iets aan te bieden waar een potentiële lead geen 'nee' tegen kan zeggen!

Stap 5: Optimalisatie
Kijk tijdens de optimalisatie globaal naar de pagina. Is het duidelijk wat je wil zeggen en kom je naar voren als expert? Blijf onderzoek doen. Welke posts krijgen (op welk moment) meer of minder aandacht en uit welke berichten komen de leads? #metenisweten

Kan jij nog wel een checklist gebruiken om meer leads te genereren? Download hem hier! 

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker