on februari 14, 2017 HTTPS

Sta jij straks onderaan vanwege HTTPS?

Schrijf je in om een email te krijgen bij nieuwe blogs!

Doe jij het al veilig? Natuurlijk hebben we het over je website. De meeste website eigenaren weten inmiddels wel dat het beter is om een beveiligde verbinding (HTTPS) te gebruiken in plaats van het niet-beveiligde HTTP. Ook is al langer bekend dat HTTPS een positieve uitwerking heeft op je Google-positie. Toch hebben nog steeds lang niet alle bedrijven hun websites op HTTPS overgezet.

Minpunten van Google als je geen HTTPS gebruikt

Onlangs heeft Google aangekondigd dat ze binnenkort websites zonder de veilige HTTPS verbinding lager gaan plaatsen in de zoekresultaten. Je wordt dus gestraft als je op HTTP blijft met je website, zonde! Veiligheid staat voorop bij Google, op deze manier probeert Google het internet zo veilig mogelijk te maken.

Ga veilig over naar HTTPS

Pas op, deze overstap kan uitmonden in een ramp voor je SEO. Google heeft immers al je links in HTTP vorm geïndexeerd en wat te denken van je sitemap, je canonical URL’s etc? Kortom, net als bij het vernieuwen en/of verhuizen van je site zijn er best veel punten om rekening mee te houden!

Ron Dukker

Ron is onze inbound marketing expert en daarmee jouw aanspreekpunt voor alles wat met het succesvol maken van jouw website te maken heeft. Online succes is zijn drijfveer en hiervoor gaat Ron tot het uiterste!

LEES MEER OVER DE ONDERWERPEN DIE JE INTERESSANT VINDT.