Trends

Sta jij straks onderaan vanwege HTTPS?

Trends

Sta jij straks onderaan vanwege HTTPS?

Ron Dukker

14 februari 2017
Doe jij het al veilig? Natuurlijk hebben we het over je website. De meeste website eigenaren weten inmiddels wel dat het beter is om een beveiligde verbinding (HTTPS) te gebruiken in plaats van het niet-beveiligde HTTP. Ook is al langer bekend dat HTTPS een positieve uitwerking heeft op je Google-positie. Toch hebben nog steeds lang niet alle bedrijven hun websites op HTTPS overgezet.

Minpunten van Google als je geen HTTPS gebruikt

Onlangs heeft Google aangekondigd dat ze binnenkort websites zonder de veilige HTTPS verbinding lager gaan plaatsen in de zoekresultaten. Je wordt dus gestraft als je op HTTP blijft met je website, zonde! Veiligheid staat voorop bij Google, op deze manier probeert Google het internet zo veilig mogelijk te maken.

Ga veilig over naar HTTPS

Plan de overgang goed, er zijn namelijk ook risico's. Hierbij alvast een kort stappenplan wat je kunt gebruiken:

  1. 1. Informeer bij je hosting provider of website beheerder of zij een HTTPS certificaat kunnen leveren. Dit certificaat moet worden geïnstalleerd op de webserver. Soms wordt hier een (laag) jaarlijks bedrag voor gerekend, maar meestal wordt dit tegenwoordig kosteloos als service aangeboden. Tip: Als je website in HubSpot CMS is gebouwd, is een HTTPS certificaat standaard en hoef je hier verder niet over na te denken.
  2. 2. Na het installeren van het HTTPS certificaat, is je website als het goed is zowel met als zonder HTTPS te bekijken. Dit betekent dat de website verschijnt op zowel de onveilige HTTP link http://www.conversioncrew.com als de veilige HTTPS versie zoals: https://www.conversioncrew.com.
  3. 3. Nu wil je nog zorgen dat iedereen automatisch alleen maar de veilige versie van je website te zien krijgt en dat ook Google alleen de veilige versie van je website krijgt aangeboden om te indexeren. Om dit te bereiken, kan je een regel instellen die ervoor zorgt dat iedereen die binnenkomt op de niet-veilige versie van je website, automatisch wordt doorgestuurd naar de veilige versie van je website. Het reikt te ver (en is een vrij technisch verhaal) om hier uit te leggen hoe dit precies werkt, maar je kunt hier wel in detail lezen hoe je de automatische doorverwijzing van HTTP naar HTTPS instelt. Heb je zelf weinig technische kennis? Vraag dan de beheerder van de website of hij/zij dit wil instellen!

Pas in elk geval goed op, deze overstap kan uitmonden in een ramp voor je SEO. Google heeft immers al je links in HTTP vorm geïndexeerd en wat te denken van je sitemap, je canonical URL’s etc? Kortom, net als bij het vernieuwen en/of verhuizen van je site zijn er best veel punten om rekening mee te houden! Vraag gerust om hulp als je hierover twijfelt.

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker