casestudy 148% groei in 1 jaar

Door de inspanningen van Conversion Crew en LiveHelfi groeit de webshop snel in een sterk concurrerende markt.

 

OVER LIVEHELFI

 

Eduard de Wilde heeft het bedrijf LiveHelfi opgericht als gevolg van zijn eigen jarenlange interesse in een gezonde levensstijl. Eduard specialiseert zich in ‘Bulletproof’, een lifestyle geïntroduceerd door de Amerikaanse biohacker Dave Asprey. Deze lifestyle richt zich op het optimaliseren van de processen in je lichaam waardoor je in staat bent om het beste uit jezelf te halen, zowel fysiek als mentaal.  Een ander woord hiervoor is Biohacking.

 

Elementen van deze levensstijl zijn o.a. voeding, supplementen, beweging, koude therapie, mindfulness, licht, straling en slaap.

 

Eduard wil zijn eigen positieve ervaringen met Bulletproof delen met anderen en doet dit sinds 2016 vanuit zijn rol van gecertificeerd Bulletproof coach. De website die hij hiervoor oprichtte ondersteunt deze missie. Eduard deelt zeer regelmatig artikelen (blogs) en e-books van hoge kwaliteit met zowel theorie als praktische tips om met Bulletproof en biohacking aan de slag te gaan. Daarnaast verkoopt hij in zijn webshop alle benodigde voedingssupplementen die gezonde voeding zodanig aanvullen dat een optimaal resultaat kan worden bereikt.

 

 

eduard-livehelfi-084-logo-web
LiveHelfi Testimonial (CC) - subs_compressed

 

 

DOELEN

Verbeteren van de naamsbekendheid en het positioneren van LiveHelfi als kwaliteitsmerk voor biohacking en de Bulletproof Lifestyle,

Het optimaliseren van de webshop voor het maximaliseren van het aantal aankopen per bezoeker (conversie),

Het laten groeien van de webshop met 100% per jaar.

 

 

UITDAGING

Er is veel concurrentie te vinden in de markt van voedingsadvies en supplementen. Het begrip ‘biohacking’ is nog steeds slechts bekend onder een kleine doelgroep, terwijl er wel een grotere potentiële doelgroep te vinden is die hiervan zou profiteren: Namelijk iedereen die fysiek en mentaal het beste uit zichzelf wil halen door middel van de verschillende elementen in zijn levensstijl. Ook bij deze grotere doelgroep wilde LiveHelfi zich positioneren.

bulletproof_travel_mug_faq

HET PROCES 

 

Eduard kwam in contact met Ron van Conversion Crew toen hij op zoek was naar een tekstschrijver. Al snel zijn alle online marketing taken zoals zoekmachine optimalisatie en advertising hieraan toegevoegd. Daarop volgde de keuze om verkeer en klanten aan te trekken met behulp van HubSpot’s inbound marketing aanpak en het aantal verkopen te laten stijgen met behulp van slimme marketing automation.

 

Dit gaf Eduard de ruimte om content te plaatsen waarin hij zich positioneert als Bulletproof en biohacking expert en vanuit die rol mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Hij deelt zijn kennis met behulp van hoge kwaliteit blogs en e-books.

 

Sinds de implementatie van HubSpot wordt deze content slim gecombineerd en gestructureerd, blogs worden geplaatst en e-mails werden verzonden met geavanceerde workflows en segmentatie. Voorbeeld: Op basis van website bezoek, aankoopgedrag- en/of  historie worden volautomatische workflows gestart die de klant precies het juiste opvolgbericht sturen met bijvoorbeeld een goede cross- of upsell mogelijkheid. Naast deze inrichting ging Conversion Crew ook aan de slag met de SEO- en SEA-strategie. Naamsbekendheid en verkoopcijfers gaan nog steeds hard omhoog en worden nauwkeurig in de gaten gehouden!

 

De kritische blik van Eduard en de deskundigheid van Conversion Crew zorgen voor verschillende ideeën, die elkaar vaak aanvullen. Dit resulteert in een prettige samenwerking waarin de partijen elkaar scherp houden en uitdagen, en waarin met grote regelmaat nieuwe ideeën worden besproken en geïmplementeerd. Op 2-wekelijkse basis wordt tijdens een call doorgenomen wat de status is van de lopende campagnes en werkzaamheden en worden de cijfers besproken.

 

 

HET RESULTAAT

 

Door de inspanningen van het team van LiveHelfi en Conversion Crew is de webshop in het afgelopen jaar gegroeid met 92% in aantal gebruikers en maar liefst 148% in omzet. Het einde van de groei is nog lang niet in zicht. Op de website zijn inmiddels veel blogposts met relevante content te vinden en er zijn een aantal e-books geschreven. Workflows zorgen voor een volautomatische ‘online marketing machine’. De social media accounts hebben veel volgers,  LiveHelfi bezorgt inmiddels in alle landen binnen de EU en de webshop is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.


Nog steeds is Conversion Crew hard bezig met analyseren, het uitbreiden van de workflows, het verzinnen van campagnes, adviseren over de strategie en het functioneren als sparringpartner voor LiveHelfi en Eduard.

samsommer-72299-unsplash
Conversion Crew is al jaren onze betrouwbare en deskundige partner voor online- en inbound marketing. In hele kleine stapjes hebben we continue nieuwe ideeën geïmplementeerd, gemeten en weer verbeterd. Deze agile manier van werken beperkt het risico en vergroot de kans op succes. Hierdoor hebben we ondanks een bescheiden budget in de afgelopen jaren hard kunnen groeien!
eduard-dewilde-pasfoto
Eduard de Wilde
Founder LiveHelfi

Kennismaken?

 
ADRES
Stationsplein 45 (A4.004), 3013 AK Rotterdam
 
TELEFOON
085 - 0606 548
 
E-MAIL
hello@conversioncrew.com
 
bereikbaar
Maandag-vrijdag: 8:30 – 17:30