Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

3 manieren om video in te zetten voor sales

2 min lezen
21 oktober 2019
3 manieren om video in te zetten voor sales
3:08

Video, er is geen ontkomen aan. Websites, social media, apps, video is overal. En dat is niet zonder reden. Uit meerdere onderzoeken is al gebleken dat consumenten video kiezen over elk ander contentformat.
De mogelijkheden om video in te zetten voor jouw bedrijf zijn dan ook eindeloos. Maak je geen zorgen, het maken van video hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Hollandse nuchterheid is hier het sleutelwoord. Filterloze beelden met een eerlijk verhaal doen het ook goed bij het publiek.

Video-inhoud helpt niet alleen om op te vallen in deze met informatie overspoelde wereld, maar ook om effectief je verhaal te en contact te maken met consumenten. Daarnaast is een combinatie van beeld en geluid eenvoudiger om te onthouden waardoor je meer impact kan maken.

Nog niet overtuigd? Hier is het bewijs:

  • 76,5 % van merken en bedrijven die video gebruiken, hebben een directe impact gehad op het bedrijfsleven.
  • 81 % hiervan zag een omzetstijging.
  • Marketeers en merken die video gebruiken, hebben een gemiddelde toename van 66 % in gekwalificeerde leads en de omzet groeit 49 % sneller.

Maar niet alleen marketing heeft veel profijt van video. Ook sales kan het succesvol inzetten.

Voordelen van salesvideo's

Net als de marketingcollega's streven verkoopteams ernaar om een unieke verhaal over te brengen en zich te onderscheiden van concurrenten. Een eenvoudige video waarin je je voorstelt of een product uitlegt, geeft een potentiële klant een goed beeld van wat je verteld. Daarnaast kan je door je scherm te delen het product tegelijkertijd demonstreren. 

Wij gebruiken voor Conversion Crew zelf Vidyard's GoVideo. Maar ook met de screencast van QuickTime, is het maken van video een eitje.

Voorbeeld opnemen met Vidyar

3 manieren om video in te zetten

1. Prospecting: als het gaat om prospecting, is e-mail de plek om video in te zetten in deze fase. Waarschijnlijk bevatten je e-mails naar prospects al een vorm van uitleg om de waarde van je bedrijf te laten inzien. Dit is een mooi moment om de video in te zetten en zelf uit te leggen wat je bedrijf toevoegt.

2. Aantonen van waarde: video's maken demonstraties van een product of uitleg van een dienst, niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook gemakkelijk te volgen en te verwerken. Sommige bedrijven hebben producten en diensten waarvan de waardeproposities niet gemakkelijk vooraf te begrijpen zijn. Hier kan een video met uitleg goed bij helpen. Denk aan uitleg door een deskundige, of deel een video van jezelf die door veel voorkomende problemen of veelgestelde vragen loopt.

3. Een persoonlijk voorstel: voorstellen zijn vaak tekstuele documenten die niet veel aan de verbeelding overlaten. Door een voorstel te koppelen aan video-inhoud, kun je de prospects op een leukere en meer verbonden manier naar finish brengen. Huidige klanten die hun ervaringen delen bijvoorbeeld kan net dat extraatje zijn om iemand te overtuigen.

Na het lezen van deze blog helemaal enthousiast en klaar om te beginnen? Of ben je al lang met sales video's bezig? Laat het ons weten!