Dynamics en HubSpot integreren: 4 dingen om niet te vergeten

Het integreren van 2 CRM-systemen kan lastig zijn. Gelukkig heeft HubSpot in zijn App Marketplace veel standaard integraties staan tussen verschillende systemen. Zo ook tussen Dynamics en HubSpot. Maar wat moet je weten wanneer je deze koppeling aanzet? Ik vertel het je in deze blog! 

Zorg voor de juiste HubSpot licentie

Om de standaard integraties tussen twee verschillende systemen te kunnen waarborgen, is het nodig om de juiste HubSpot licenties te hebben. Met de juiste licentie kun je namelijk volop gebruik maken van alle voorzieningen die de standaard HubSpot integratie te bieden heeft. Gelukkig geeft HubSpot zelf op de app-pagina in de Marketplace altijd aan of jouw HubSpot plan voldoet aan de eisen. 

HubSpot Subscription

Hoe wil je jouw data synchroniseren?

Houdt beide systemen up-to-date door nieuwe en al bestaande records en updates te synchroniseren tussen HubSpot en Dynamics. Je kunt leads, contactpersonen, accounts, opportunities en producten van Dynamics naar HubSpot synchroniseren. Dit geldt voor alle standaard velden die je kunt koppelen in HubSpot. Zorg ervoor dat tijdens het instellen van de integratie alle informatie goed aan elkaar gemapt is én denk na of je de data two-way wilt synchroniseren of alleen maar één kant op. 

Mapping custom fields

Het mappen van custom fields met de Dynamics integratie gaat niet vanzelf. Je hebt hiervoor namelijk Operations Hub Starter of Professional nodig. Wanneer je deze subscription hebt, kun je jouw eigen aangemaakte velden vanuit Dynamics koppelen in HubSpot. Let wel op: niet elk type veld wat beschikbaar is in Dynamics is te herkennen door HubSpot. 

Segmentatie = key!

Maak gebruik van informatie over jouw opportunities, leads, contacten en accounts vanuit Dynamics. Gebruik deze informatie voor personalisatie in HubSpot. Zo kun je personalisatie toepassen in je sales templates voor het versturen van mails namens jouw sales rep, marketing e-mails of het segmenteren van jouw contacten met behulp van lijsten. 

Kortom, genoeg zaken om op te letten wanneer je de standaard integratie tussen Dynamics en HubSpot wilt aanzetten. Alles voor het beste resultaat!

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker