Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

5 belangrijke voordelen van HubSpot CRM

Ron Dukker
3 min lezen
24 juli 2019
5 belangrijke voordelen van HubSpot CRM
4:41

 

(Telefoon rinkelt)

Lead: “Goedemiddag, met Hans.”

Telemarketeer: “Beste Hans! Wat fijn dat ik je aan de lijn heb. Komt het gelegen?”

Hans: “Niet echt, maar als je het kort kunt houden.”

Telemarketeer: “Zal ik doen! Ik bel naar aanleiding van een hele leuke actie die wij momenteel bij *energiemaatschappij* hebben. Alle nieuwe klanten die deze maand een driejarig contract afsluiten, krijgen een gratis fiets ter waarde van €350! Hoe vindt u dat klinken?”

Hans: “Nou, komt dat even goed uit. Ik ben al klant. Wanneer ontvang ik mijn fiets?”

Telemarketeer: “U… bent al klant?”

Hans: “Al 10 jaar.”

Telemarketeer: “Excuses meneer, deze actie geldt alleen voor nieuwe klanten.”

Hans: “O, wat krijg ik dan?”

Telemarketeer: “Uhm… niets…”

Hans: “Dus als ik het goed begrijp geven jullie alleen gratis fietsen aan mensen die nog niets voor jullie betekend hebben en klanten die al jaren trouw zijn geweest, belonen jullie met noppes?”

Telemarketeer: “...”

Hans: “Hartelijk bedankt voor jouw belletje. Ik zie dat het tijd wordt voor mij om over te stappen naar jullie concurrent.”

(Click!)

 

Het belang van CRM

Auw! Dat moet voor deze telemarketeer een ontzettend vervelende afloop van het gesprek zijn geweest. Om eerlijk te zijn weet ik wel zeker dat het geen pretje was, aangezien ik de persoon was die deze meneer toentertijd opbelde.

Ondanks dat het gesprek niet eindigde op de manier die ik gewenst had, ben ik alsnog ontzettend blij met het resultaat. Ik verloor misschien een klant, maar ik leerde een zeer belangrijke les: de waarde van een goed CRM systeem.

Als de informatie in het CRM systeem waar ik destijds gebruik van maakte correct was bijgewerkt, dan waren de gegevens van deze meneer nooit op mijn scherm verschenen en had deze energiemaatschappij nooit een loyale klant verloren.

Het is ontzettend belangrijk voor een bedrijf om ervoor te zorgen dat het CRM systeem altijd up-to-date is. Om die reden vind ik het dan ook ontzettend fijn om tegenwoordig te werken in het CRM systeem van Conversion Crew: HubSpot CRM.

Benieuwd waarom ik dit systeem zo fantastisch vind? Lees meteen onderstaande 5 voordelen van HubSpot CRM en je hebt het antwoord!

1. Uitgebreide database voor contactpersonen

Het mooie aan HubSpot CRM is dat je veel meer informatie kunt opslaan dan alleen de namen en contactgegevens van contacten. Je kunt ook functietitels en bedrijfsgegevens toevoegen, notities bijhouden, gesegmenteerde lijsten aanmaken en email templates opstellen. Tevens kun je vanuit de database bellen met contacten en deze gesprekken opslaan.

2. Custom dashboards

HubSpot CRM stelt je in staat om prachtige, visuele dashboards te maken waarmee je een sales funnel kunt vormgeven, precies zoals je het zelf wilt. Hierdoor kun je in één oogopslag zien met welke leads je een afspraak hebt, wat de verwachte monetaire waarde is die een lead zal opbrengen en in welk stadium van de buyer’s journey deze zich bevindt.

3. Automatische bijwerking van klantinteracties

Alle klantinteracties in HubSpot CRM, worden automatisch bijgewerkt. Zo zet HubSpot CRM automatisch leads over naar marketing of sales qualified, afhankelijk van hun positie in de sales funnel. Daarnaast houdt HubSpot CRM alle mailconversaties bij. Zo kun je precies zien wie in het marketingteam een interactie hebben gehad met een contact en wat er besproken is.

4. Gmail en Outlook ondersteuning

Het is mogelijk om HubSpot CRM te koppelen aan bijvoorbeeld je Gmail of Outlook account. Mails die je ontvangt van contacten worden vervolgens automatisch in de database opgeslagen bij de juiste contactpersoon. Op deze manier kun je interacties met een klant die plaatsvinden over meerdere platformen vanaf één centrale plek terugzien.

5. Gratis!

Je leest het goed, HubSpot CRM is gratis te gebruiken. Daarnaast garandeert HubSpot dat het CRM ook voor altijd gratis blijft. Je hebt met de gratis HubSpot CRM niet meteen toegang tot alle tools die beschikbaar zijn. De functionaliteiten die je bij de gratis versie kunt gebruiken, zijn echter meer dan genoeg om een geweldig customer relationship management systeem op te zetten.

Meer weten over HubSpot?

Heb jij vragen over HubSpot CRM of wil je meer weten over HubSpot in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Conversion Crew is Diamond Partner van HubSpot en en helpt bedrijven met behulp van sales, marketing en service op succesvolle wijze te groeien. Bel ons via +31 10 808 0052 of stuur een e-mail naar hello@conversioncrew.com.