Content

Bloggen voor SEO doe je zo!

Content

Bloggen voor SEO doe je zo!

Ron Dukker 6 mei 2020

Content is King en je komt er niet meer omheen anno nu. Het schrijven van een blog is zoveel meer dan een paar honderd woorden bij elkaar op een bult gooien. En dat is maar goed ook, anders zou iedereen het doen! Bloggen doe je niet alleen omdat je het leuk vindt om te schrijven, het doel is vaak ook om hoog in Google te komen. Bloggen is goed voor SEO. Hier een paar SEO tips voor een knaller van een blogpost.

 Bij Conversion Crew zijn we gelukkig super goed in verhalen uit onze duim zuigen. Gekkigheid, we weten waar we het over hebben heus waar. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je een goed stuk content maakt, weet voor wie je schrijft en wat je doel is met schrijven tijdens het bloggen. Denk na over hoe je vervolgens ervoor zorgt dat je niet een van de zovelen bent en houd rekening met factoren als; seizoen, weer, tijd en andere variabelen.
Tactisch, Uniek, Voorbereid. Dat is wat een blog hoort te zijn! 

Speel het tactisch

Het gaat bij bloggen om strategisch geplaatste woorden (Content SEO) in uniek geschreven stukjes die jouw doelgroep aanspreekt.

Die unieke stukjes tekst hebben immers een doel. Jij hoort de kassa al rinkelen en denkt meteen aan euro’s natuurlijk. Maar die komen niet zomaar binnen vallen, daarvoor moet wel wat meer gebeuren. Een doel van een blog kan het trekken van bezoekers op je site zijn. Of misschien wil je wel e-mail adressen verzamelen? Wat dacht je van reacties uitlokken op je blog? Eigenlijk heb je maar één (eind)doel; converteren als een malle! Deze conversie zorgt uiteindelijk voor die keiharde euro’s die je eerder al hoorde rinkelen.

Zoekwoorden; long tail & short tail

Gebruik keyword tools als Google's Keywordplanner om onderzoek te doen naar de juiste zoekwoorden voor jouw blog. Dit zijn de woorden waar het meeste zoekvolume op wordt binnen gehaald. Hiervoor gebruik je het liefste zo relevant mogelijke long tail zoekwoorden. 

De benaming verklapt het al een beetje: een long tail zoekwoord bestaat uit meer woorden dan een short tail zoekwoord. Een long tail zoekwoord bestaat uit 4-5 woorden of meer en een short tail uit 1 tot 3 woorden. 

Long tail: Bos bloemen laten bezorgen in Groningen op zaterdag. 

Short tail: Bloemen bezorgen Groningen

In vergelijking met short tail is de concurentie vaak aanzienlijk lager waardoor je niet alleen meer relevante clicks zult krijgen, ook zullen de kosten lager zijn als je Google AdWords gebruikt! 

Het is niet zo dat je geen short tail zoekwoorden mag gebruiken, kijk ook altijd naar de concurentie en het zoekvolume om in te schatten of de kans groot is dat Google jouw pagina hoog zal weergeven. 

Wat zou jij doen als je op zaterdag bloemen wilt laten bezorgen in Groningen? Als je alleen 'bloemen bezorgen' zou intikken in Google weet je dat het niet heel relevant zal zijn. 

Durf uniek te zijn

Er is geen ontkomen meer aan Google loves unieke content en interactie tussen meerdere kanalen (bijvoorbeeld een share van je artikel op Twitter of een comment op Facebook). 

Bloggen is tegenwoordig dus echt een verplicht nummer als je goed vindbaar wilt zijn in zoekmachines. Gebruik de juiste zoekwoorden in je blogs en doe onderzoek naar dat waar jouw bezoekers op zitten te wachten. Misschien heb je nog wel een paar mooie artikelen staan die al wat verouderd zijn? Deze kun je herschrijven of deels gebruiken om een nieuwe blog van te schrijven. Probeer geen eenheidsworst te zijn, kopieer niet iemand anders maar probeer je eigen stijl te ontwikkelen. 

Wees je lezer een stapje voor

Zorg ervoor dat je altijd eerder jouw relevante content online hebt staan dan dat jouw lezer hier naar gaat zoeken. Het is misschien zomer maar als foodblogger kun je bijvoorbeeld alvast beginnen met het uitwerken van Sinterklaas recepten. En als je bijvoorbeeld groepsreizen naar Suriname aanbiedt wil je die goede reistips voor Suriname online hebben tijdens een regenperiode, dan wil je namelijk niet naar Suriname op vakantie.

Als je al langer blogt, gebruik dan de data van afgelopen jaren hiervoor. Houd dus rekening met de seizoenen, de onderwerpen waar naar gezocht wordt en wat er op dat moment #trending is. 

Moeite met het verzinnen van pakkende onderwerpen waar je bezoekers van smullen? Answer The Public is een leuke website waar je een onderwerp in kan vullen om vervolgens inspiratie op te doen voor een nieuwe blog.
Je wilt altijd up-to-date zijn.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!

 

Meer weten?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je marketing, CRM, HubSpot-omgeving, of je sales, marketing en service processen? Plan dan een gratis, vrijblijvende call met Ron voor 30 minuten advies.

Plan een gratis online meeting
  • Persoonlijk advies
  • Goede tips die je verder helpen
  • Geheel vrijblijvend
ron-dukker

Ron Dukker