Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

Waarom moet je aan de slag met Account Based Marketing (ABM)?

Ron Dukker
1 min lezen
23 juli 2020
Waarom moet je aan de slag met Account Based Marketing (ABM)?
2:10

Inbound marketing is natuurlijk geweldig. Je verkoopt aan de mensen die daadwerkelijk je doelgroep zijn en passen bij wat je te bieden hebt. Deze leads worden goed opgevolgd, begrijpen wat je te bieden hebt en waar je voor staat als bedrijf. Helemaal perfect zou je zeggen? Nog niet helemaal....

Een goede inbound marketing strategie is een vereiste voor elk bedrijf dat structureel online wil groeien. Het is helaas alleen niet voldoende om die specifieke, moeilijk te bereiken, grote, belangrijke bedrijven te bereiken die je zo graag als klant wilt. Dit is waar 'Account Based Marketing' om de hoek komt.

Account Based Marketing (afgekort 'ABM') wordt ook wel 'Key Account Marketing' of 'Whale Hunting' genoemd. ABM is complementair aan inbound marketing en biedt je de methode en tools om die 'hard to reach' partijen op gestructureerde en strategische wijze te bereiken en binnen te halen.

Wat zijn de voordelen van een goede ABM strategie?

  • Het vermindert de tijd die je nodig hebt om je meest waardevolle leads te bereiken en op te volgen
  • Het geeft je een enorme focus in je marketing en sales activiteiten
  • Het past je marketing en sales afdelingen perfect op elkaar aan
  • Je bouwt eenvoudiger een sterke relatie op met je meest waardevolle klanten
  • Het vermindert de benodigde tijd die je per lead kwijt bent in het sales proces

Voor wie is Account Based Marketing?

Inbound marketing komt al vaak voorbij in onze blogs. ABM is interessant voor diegenen die al een goede grip hebben op hun inbound marketing strategie en hun rendement op sales activiteiten voor specifieke 'high value' prospects willen verbeteren.

ABM is het meest geschikt voor het aantrekken van B2B organisaties (enterprise). Deze organisaties hebben gemiddeld een lange sales-cycle, besluitvorming is complex en de besluitvorming is verspreid over meerdere mensen. Bij deze enterprise organisaties kan de gerichte aanpak die ABM biedt resulteren in een aanzienlijk hoger rendement op sales activiteiten.

Meer weten over ABM en de nieuwe ABM-tools die HubSpot recent gelanceerd heeft? Neem gerust even contact op!