Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

Geland op de landingspagina

Ron Dukker
2 min lezen
31 juli 2018
Geland op de landingspagina | Conversion Crew
3:14

Hoe lekker is dat gevoel, wanneer je op je vakantiebestemming bent aangekomen? Het zonnetje schijnt al als het vliegtuig landt. Van de landingsbaan gaan we nu door naar de landingspagina (see what I did there). Hoe cool zou het zijn om je bezoeker hier net zo'n lekker gevoel te geven? Dit zijn de 5 tips om jouw bezoeker te enthousiasmeren voor het content offer op de landingspagina!

Dus jouw bezoeker is tijdens het (online) surfen op de landingspagina van jouw content offer terechtgekomen? Awesome! De volgende stap volgens de Inbound Marketing theorie van HubSpot is het nu de bedoeling dat de bezoeker ook echt een lead wordt. Het enige wat daar nog voor nodig is, is een ingevuld formulier…

Tip 1: Zorg voor herkenning
Zorg voor een overzichtelijke pagina. De bezoeker moet in één oogopslag kunnen zien dat hij op de juiste pagina is beland. Dit doe je door in de titel de tekst van de link, Call-to-Action (CTA) of de advertentie terug te laten komen. De tekst dient als herkenningspunt, dit is natuurlijk het laatste dat de bezoeker heeft gelezen voordat hij op de landingspagina terecht kwam. Het is daarom slim om de pagina in dezelfde huisstijl te laten als de rest van de website!

Tip 2: Maak gebruik van opsommingen
De pagina hou je ook overzichtelijk door niet te veel te plaatsen. Je hebt waarschijnlijk veel te vertellen, maar probeer je enthousiasme nog een beetje in te houden ;). Vertoon ook niet de menubalk, alle aandacht moet naar het aanbod gaan! Gebruik de ruimte om de aantrekkelijkste punten op te sommen en maak de lezer duidelijk hoe hij aan de download kan komen.

Tip 3: Picture Perfect
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Gebruik beeldmateriaal om je verhaal te versterken, bijvoorbeeld de voorkant van het e-book. Het is dus niet de bedoeling dat de afbeelding weer nieuwe informatie geeft, of een ander product/offer promoot. Het juiste plaatje kan de download aantrekkelijker maken!

Tip 4: Formuleer het formulier
Het doel van de pagina: een ingevuld formulier. Persoonlijke informatie achterlaten is vaak een drempel voor een bezoeker. Hoe los je dit op? Door zo min mogelijk persoonlijke informatie te vragen. Houd het relevant voor jouw bedrijf en stel je bij elk veld twee keer de vraag of je deze informatie echt (op dit moment) nodig hebt.

Een e-mailadres is vaak het belangrijkste veld in een formulier. Is een interessegebied ook van groot belang? Geef dan alvast wat keuzes, zo is de bezoeker geen tijd kwijt om hier uitgebreid over na te denken.

Tip 5: Thank you for flying with us today
We zijn aangekomen bij de laatste tip voor het maken van een landingspagina: de ‘verzend’ knop. De bezoeker is nu zo dichtbij om een lead te worden… Maak de knop dus onweerstaanbaar! Een enthousiaste tekst als “Ja, ik wil de download nu ontvangen!” is toch een stuk aantrekkelijker dan “Verzenden”? Laat de knop doorlinken naar een bedankpagina, waarin je de bezoeker bedankt voor de interesse in jouw bedrijf!

Ook fan van de inbound marketing theorie? Wij hebben een gratis hulpmiddel voor je!

Download de inbound marketing beginnersgids

Hulp nodig met een online marketing probleem? Neem contact met ons op! Vinden we gezellig.