on september 04, 2018 Online Marketing

De basics van online marketing

Schrijf je in om een email te krijgen bij nieuwe blogs!

Het is zeker geen onbekend begrip, maar het beeld van ‘online marketing’ wil nog flink verschillen bij mensen. Dus zijn wij op onderzoek gegaan (lees: wij vroegen het onze vrienden en familieleden). Uit deze gesprekken bleek dat online marketing snel wordt geassocieerd met verkooppraatjes,  naast online ook persoonlijk en telefonisch. Verder kwamen begrippen als social media, verkopen via e-mails, mensen aantrekken en online dingen promoten omhoog. Om uiteenlopende omschrijvingen uit de wereld te helpen zijn hier de basics van online marketing!

Internetmarketing
Online marketing wordt ook wel internet marketing genoemd. Alles rondom online marketing vindt dus plaats op het internet en zou ook moeten passen binnen het marketingplan. Er zijn veel voordelen te bedenken van het gebruiken van online marketing. Om te beginnen met de grote kans dat jouw doelgroep bijna dagelijks te vinden is op het internet. Daarnaast weet het internet ook veel over jouw doelgroep en kan je dit gebruiken om je ook echt op hen te richten.

Zoekmachine marketing
Googelen is inmiddels zo’n bekende term dat het werkwoord is opgenomen in de Dikke Van Dale. Discussies over de betekenis van een begrip tijdens een verjaardag bestaan eigenlijk niet meer, binnen een paar seconden hebben we het antwoord al. Dat geldt dus ook voor informatie over een product of dienst. Top natuurlijk, want als iemand daadwerkelijk op zoek is naar hetgeen dat jij aanbiedt, is de kans op aanschaf groot. Als online marketeer zorg je er nu voor dat jouw vindbaarheid optimaal is.

Social Media
Bol.com, Efteling en Coolblue zijn merken met een sterke positie op social media. Meer voorbeelden? Neem een kijkje op The Best Social Awards. Uit ons eigen onderzoek bleek dat social media vaak de eerste associatie is met online marketing onder de begin-twintigers. Een online marketing campagne draaien op social media kan veel voor een merk betekenen. Daarbij is het ook aan de marketing/webcare afdeling om te zorgen dat vragen en klachten vanuit social media goed worden afgehandeld. Hoe social media kan helpen om leads te genereren lees je hier.

E-mail
Onmisbaar in de online marketingwereld: e-mails. Nu zullen veel mensen denken dat e-mail zijn tijd heeft gehad, maar niets blijkt minder waar. Nieuwsbrieven, maar ook opvolg e-mails en bevestigingse-mails kunnen veel helpen bij het vormen van een beeld van jouw merk. E-mails maken een groot deel uit van marketing automation, waar je geavanceerde ‘flows’ kan instellen met automatische, persoonlijke berichten.

Monitoren
Wat online marketing zo’n prachtig onderdeel maakt van jouw marketingstrategie: alles is te meten. Clicks, traffic, conversies, hoe lang iets is bekeken, hoe vaak iets is bekeken. Campagnes moeten dus ook actief worden onderhouden om alles optimaal in te blijven zetten!

Wij werken bij Conversion Crew volgens de inbound marketing strategie. Deze strategie zorgt dat jij alles uit je online marketing haalt, met behulp van bovenstaande werkzaamheden! Strategie toepassen? Maak gebruik van onze checklist!

Kan jij nog wel wat hulp gebruiken met online marketing? Neem contact met ons op!