Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

Hoe wordt online marketing ingezet met HubSpot?

4 min lezen
22 juni 2020
Hoe wordt online marketing ingezet met HubSpot?
5:14

Online marketing en HubSpot, wat ons betreft het perfecte huwelijk. In deze blog leggen we je uit wat het is, maar vooral wat je ermee kan en hoe het werkt.

HubSpot: Een introductie

Kort samengevat is HubSpot een: alles-in-één marketing-, verkoop- en service platform. De complete set die je nodig hebt om jouw bedrijf online te runnen. Doordat alles op 1 centrale plek staat, kan iedereen binnen het bedrijf erbij. Marketing, sales, services en IT werken volgens hetzelfde systeem. Dit zorgt voor een soepele overdracht tussen teams en een aangename ervaring voor je klanten. In onze blog "Wat is HubSpot?" lees je meer over deze geweldige tool!

 

Wat is online marketing?

Online marketing - ook wel digitale marketing- is een enorm breed onderwerp. Wanneer wij het over digitale marketing hebben bedoelen we dan ook alle online marketing uitingen van het bedrijf bij elkaar.

Vrijwel alle bedrijven maken gebruik van digitale kanalen zoals Google, sociale media, e-mail, advertenties en uiteraard een website om contact te leggen met (potentiële) klanten. Er is een enorm spectrum aan tactieken en middelen die onder de paraplu van digitale marketing vallen. Uiteindelijk gaat er om welke het beste bij je bedrijf en je doelgroep passen.

De voordelen van digitale marketing

“Allemaal leuk en aardig, maar wat heb ik daar aan?” Nou, er zijn eindeloze redenen waarom je met online marketing aan de slag moet gaan. Het komt neer op deze belangrijkste twee.

Bereik de juiste mensen, op de juiste plek, op het juiste moment
Internet is dé manier om mensen te bereiken die je “in het echte leven” nooit was tegengekomen. En als je dit op de juiste manier doet, kan je de mensen ontmoeten die waarschijnlijk klant zullen worden op het moment dat ze ergens tegen aanlopen.

Ooit gezocht naar ideeën voor een nieuwe badkamer en even later kreeg je reclame van een bouwbedrijf? Of je zocht nieuwe schoenen en opeens staat er een prachtig paar op Facebook Feed? - Toeval? Ik dacht het niet ;)

Verzamel meetbare resultaten voor het optimaliseren van je marketing strategie
Een ander groot voordeel is dat marketeers dankzij digitale marketing meteen nauwkeurige resultaten kunnen zien. Als je ooit een advertentie in een krant hebt geplaatst, weet je dat het onmogelijk is om de precieze impact te meten. Maar online kan je precies bijhouden hoeveel mensen het lezen, hoeveel op de advertentie klikken en wie er daarna klant worden.

Marketing ging altijd al over het maken van een verbinding met de doelgroep op de juiste plaats, op het juiste moment. Tegenwoordig is je doelgroep online en dat betekent dat digitale marketing een primaire focus voor je bedrijf moet zijn.

Aan de slag met je marketingstrategie? Deze 7 stappen helpen je op weg.

 

De HubSpot Marketing tools

  1. 1. Marketing e-mails

    Met HubSpot maak je eenvoudig marketing e-mails aan de hand van drag & drop templates. Zo ziet je mail er op elke device goed uit en kan je het ontwerp zo uitgebreid invullen als je maar wilt. Ook is het mogelijk om A/B testen uit te voeren en worden alle resultaten automatisch bijgehouden. Zo kan je precies terugzien wie er waar in de e-mail klikte en of iemand daarna een product heeft afgenomen, zelfs als het weken later is.

email drag content hubspot

  1. 2. Advertenties

  2. Met de advertentie tool houd je de ROI (return on investment) van je Facebook-, Instagram-, LinkedIn- en Google-advertenties nauwkeurig bij. Ook kun je precies herleiden of er nieuwe contacten uit zijn gekomen en wie dat zijn.

HubSpot ads
  1.  
  2. 3. Social media posts

  3. Door je social media kanalen te koppelen zet je al je sociale media post van te voren al klaar. Daarnaast monitort HubSpot de resultaten en wanneer je genoemd wordt in een bericht van iemand anders.

HubSpot social media calender
  1.  
  2. 4. Web-, blog- en landingspagina's

Maak website-, blog- en landingspagina's die zich automatisch aanpassen voor verschillende apparaten, voeg formulieren toe en wijzig automatisch inhoud op basis van wie de pagina bekijkt. HubSpot heeft standaard templates beschikbaar, maar ook een eigen design is mogelijk.

online-marketing-inzetten

 

5. Lead registratie

Nu je mensen naar de website toe hebt gekregen en je website er goed uitziet, wil je ze omzetten naar nieuwe contacten.

Formulieren
Formulieren zijn de manier om gegevens te verzamelen. Je kan zo veel of weinig vragen als je wilt weten en HubSpot slaat alle informatie per persoon op.

Call to actions
Op sommige plekken wil je niet gelijk een formulier plaatsen, maar mensen eerst doorsturen. Call to actions bijvoorbeeld in de vorm van een knop zijn toe te voegen aan e-mails en alle soorten pagina’s. In het overzicht vind je precies hoeveel er geklikt wordt.

CRM - Klanten management systeem
Nadat je je leads heb geregistreerd wil je ze natuurlijk ook weer terug vinden en aan (e-mail)lijsten toevoegen. Dat kan in het CRM. Hier worden alle contacten met bijbehorende informatie en interactie geschiedenis bijgehouden. Aan de hand van filter maak je eenvoudig een overzicht van een specifieke groep.

hubspot-crm

 

Geïnteresseerd in HubSpot of HubSpot marketing voor jouw bedrijf? Plan een vrijblijvende call in om de mogelijkheden te bespreken.