Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

HubSpot Partner zijn: wat houdt dat in?

Ron Dukker
3 min lezen
16 juli 2020
HubSpot Partner zijn: wat houdt dat in?
4:50

Deze vraag krijgen we regelmatig, een goed moment om dit eens toe te lichten.

 

Over HubSpot

HubSpot staat in de top 3 marketing (automation) tools. Het is een wereldwijd vertegenwoordigde organisatie met het hoofdkantoor in Boston en kantoren in onder meer Sydney, Singapore, Tokyo, Dublin, Parijs en Berlijn. HubSpot is opgericht in 2008, staat genoteerd aan de NASDAQ en heeft een marktwaarde die onlangs de 10 miljard dollar passeerde.

Wat doet een HubSpot Partner?

HubSpot concentreert zich op het leveren en continu verbeteren van haar software. Voor het implementeren en optimaliseren van de CRM, Marketing en Service tools binnen HubSpot, vertrouwen zij op hun partner netwerk. That's where we come in! Wat dit betekent: Wanneer je als bedrijf de keuze hebt gemaakt om met HubSpot aan de slag te gaan, zorgen wij samen met jou dat het perfect wordt neergezet en daadwerkelijk gaat bijdragen aan je doelstellingen.

Wat betekent het om HubSpot Platinum Partner te zijn?

Platinum partner-1Conversion Crew is opgericht in begin 2016 en heeft mensen aan boord met 19+ jaar ervaring in online waarvan 14 jaar specifiek in online marketing. Vanaf dag 1 heeft Conversion Crew gekozen voor HubSpot. Deze focus resulteerde er niet alleen in dat we in recordtempo opklommen naar Platinum niveau, maar dat we ook nog eens de 'Customer First' categorie van HubSpot's Impact Awards wonnen voor 2019, voor de gehele EMEA-regio! Dit succes geeft ons een goede boost en we zijn inmiddels dan ook goed onderweg naar het bereiken van 'Diamond' status in het HubSpot-landschap.

Om HubSpot partner te kunnen worden, dien je aan diverse eisen te voldoen, waarvan het trainingsprogramma de belangrijkste is. Je moet gecertificeerd zijn op tenminste 3 accreditatie niveaus en deze certificaten moeten periodiek opnieuw worden behaald, zodat je kennis up-to-date blijft in de sterk veranderende wereld van inbound marketing.

HubSpot heeft 5 partner-niveaus (ook wel 'tiers' genoemd). Dit zijn: Silver, Gold, Platinum, Diamond en Elite. Er zijn verschillende factoren die bepalen in welke categorie je als partner valt. Er wordt bijvoorbeeld door HubSpot bijv. permanent gecontroleerd of het team wel de juiste certificeringen heeft en of deze ook up-to-date worden gehouden. Daarnaast wordt gekeken hoeveel klanten door Conversion Crew worden bediend en wat hun resultaten zijn. Elke klant wordt geranked door een HubSpot-algoritme en als gevolg daarvan dienen wij te zorgen dat we onze hoge standaarden in de gaten houden, om ons Platinum niveau te behouden.

Wat is de meerwaarde voor jou om te werken met een HubSpot Platinum Partner?

De grote vraag is natuurlijk wat je er als klant aan hebt dat een bureau 'HubSpot Partner' is en wat de meerwaarde van een hoger niveau zoals Platinum met zich meebrengt.

Uit ervaring schat ik in dat dit de top 3 redenen zijn om als klant voor een ervaren HubSpot Partner te kiezen:

  1. Ervaring: Wanneer je kiest voor een Platinum Partner (of hoger) weet je zeker dat je te maken hebt met een bureau wat vele jaren HubSpot-ervaring heeft en al gewerkt heeft met tientallen HubSpot-klanten. Zij weten dus als geen ander wat wel en niet werkt en hebben de ervaring om je razendsnel up & running te krijgen en te zorgen dat je alles uit HubSpot haalt wat erin zit.
  2. Dicht bij het vuur: HubSpot Platinum Partners en hoger worden 2x per jaar uitgenodigd voor Partner-bijeenkomsten in Dublin en Boston. Hier krijgen zij als eerste het nieuws te horen over (de plannen van) HubSpot. Hierdoor kunnen deze partners jou als klant dus aanzienlijk sneller en beter informeren over nieuwe manieren om nog meer uit HubSpot te halen!
  3. Toegang tot BETA's: Platinum partners (en hoger) worden door HubSpot als eerste uitgenodigd om deel te nemen aan BETA-versies van nieuwe functies. Deze komen dan eerst beschikbaar in onze eigen HubSpot-omgeving zodat wij er zelf alvast ervaring mee kunnen opdoen, feedback over kunnen geven en jou erover kunnen vertellen als klant. Vervolgens zijn we dan ook de eerste die de mogelijkheid krijgen om de nieuwe functies voor jou te laten inschakelen zodra HubSpot deze vrij geeft.

Tot slot

Hopelijk geeft bovenstaande je een goede indruk van wat het inhoudt om met een HubSpot Partner te werken en waarom je voor een ervaren partner zoals Conversion Crew zou kiezen. Misschien zit je nog met allerlei vragen, zoals of HubSpot wel de juiste oplossing voor je is, of wat een samenwerking met een HubSpot Partner voor jouw specifieke situatie zou betekenen? Plan in dat geval gerust een vrijblijvende call in, dan kijk ik met je mee en geef je een eerlijk advies. Graag tot snel!