Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

Inbound 2020: De Belangrijkste Updates

Ron Dukker
5 min lezen
16 oktober 2020
Inbound 2020: De Belangrijkste Updates
6:23

In september was het tijd voor INBOUND 2020: één van de grootste en beste online marketing evenementen ter wereld. Normaal gesproken reizen we hiervoor af naar Boston om het event persoonlijk en van dichtbij te kunnen meemaken, maar dit jaar moest dat helaas noodgedwongen van achter de laptop. Gelukkig werkte dit goed en was er toch genoeg nieuws te melden. Dit delen we natuurlijk graag met je.

Custom Objects

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen met misschien wel de grootste nieuwe update: Custom Objects! In HubSpot kon je tot voor kort alleen gegevens opslaan in de vaste categorieën: Company, Contacts, Deals en Tickets. Binnen die categorieën (ook wel 'objects' genoemd) kon je wel al onbeperkt je eigen velden toevoegen. In de meeste gevallen kan je hiermee prima uit de voeten, maar soms is het toch gewoon nodig of handiger om je eigen 'object' toe te kunnen toevoegen. Vanaf nu kan dit! Stel dat je bijvoorbeeld een dierenarts bent, dan kan je nu naast je contacten ook een object 'dieren' aanmaken, zodat je kunt bijhouden welke huisdieren bij welk contact horen. Of bij andere type bedrijven wil je misschien accounts, licenties, events, abonnementen, leveringen of iets anders apart kunnen bijhouden en zelf kunnen inrichten. Dit is vanaf nu dus mogelijk en HubSpot heeft het meteen mogelijk gemaakt om je die eigen objecten naast het CRM ook te gebruiken (voor marketing, sales en service) in workflows en rapportages. De mogelijkheden hiermee zijn haast onbegrensd, maar pas op dat je niet te snel of onnodig met deze 'custom objects' aan de slag gaat. Je HubSpot-omgeving kan er namelijk snel rommelig en onoverzichtelijk van worden. "With great power comes great responsibility!" Natuurlijk mag je 't ons altijd vragen als je twijfelt of een custom object wel het juiste antwoord is.

custom-objects

Marketing Contacts

De licentieprijs van HubSpot is mede opgebouwd uit hoeveel contacten je opslaat. Deze prijsstructuur is nog afkomstig vanuit de marketing. Omdat HubSpot zich de laatste tijd steeds meer richt op de CRM-kant en zich inmiddels heeft opgewerkt tot het niveau van belangrijke CRM-spelers zoals SalesForce, werd het tijd voor een ander prijsmodel. HubSpot maakt daarom vanaf nu onderscheid in contacten die je alleen opslaat voor CRM-doeleinden (deze worden niet berekend) en contacten die je daadwerkelijk wilt marketen, bijvoorbeeld middels email (deze worden wel berekend). Deze wijziging zorgt ervoor dat bedrijven dus alleen nog hoeven te betalen voor contacten welke zij actief willen marketen en niet meer voor iedereen die in de database staat. Een stuk efficiënter en goedkoper!

Sales Rep Home

In veel bedrijven raken sales medewerkers het overzicht kwijt en ervaren ze hierdoor stress. In plaats daarvan hebben sales medewerkers juist overzicht nodig en moeten ze zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan acquisitie en de klant. Daarom heeft HubSpot het nieuwe "Sales Rep Home" scherm ontwikkeld. Dit betekent dat HubSpot voor elke 'sales-rep' nu een eigen homepage aanmaakt die taken en prioriteiten helder voor die persoon weergeeft. Ook geeft de pagina inzicht in belangrijke accounts, openstaande taken en meer. HubSpot gebruikt Artificial Intelligence (AI) functies om data zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen.

Productivity by Rep

Account Based Marketing

Afgelopen jaar introduceerde HubSpot al een reeks mooie ABM (Account Based Marketing) tools, waarmee het veel eenvoudiger wordt om zogenaamde 'target accounts' (=specifieke bedrijven welke je graag als klant wilt) te registreren in het CRM en efficiënt te benaderen. Nu in 2020 maakt HubSpot deze ABM tools nog krachtiger! Er zijn nu verbeterde overzichten van de Decision Making Unit (DMU), interacties met de betrokken contactpersonen en de status van een project. De ABM-tools helpen je een beter inzicht te krijgen waar je kansen liggen, helpen om je contactpersonen een betere 'buyer journey' te geven en maken de samenwerking tussen marketing en sales beter. Tot slot is de rapportage geoptimaliseerd waardoor je beter overzicht kunt houden.

Account Overview 2

Field-level permissions

Vanaf nu is het mogelijk om de rechten in het CRM per veld in te stellen. Soms wil je niet dat personen alle gegevens van een contact kunnen zien of voorkomen dat men het overzicht kwijtraakt. Het kan ook voorkomen dat je als organisatie aan bepaalde compliance-regels moet voldoen, waarin is vastgelegd dat bijvoorbeeld niet iedereen in de organisatie alle gegevens bij een contact mag zien. HubSpot heeft hiervoor nu de perfecte oplossing: "Field-level permissions". Je kunt hiermee per CRM-veld instellen wie deze mag zien en bewerken. HubSpot heeft het zo geregeld dat je ook op team-niveau kunt instellen wie welke CRM velden ziet. Op die manier kan iedereen zich richten op de gegevens die passen bij de functie.

field-level-permissions

Mobile-app

HubSpot heeft ook een aantal mooie updates doorgevoerd in de mobiele app. Een van de belangrijkste is dat e-mailen vanuit de app nu veel makkelijker is geworden en gebeurt met dezelfde tracking/registratie in het CRM die men al gewend was op de desktop en laptop. Het is nu dus nog makkelijker om het CRM up-to-date te houden als je onderweg bent.

hbuspot-mobile-app

Andere updates:

Naast bovenstaande heeft HubSpot nog vele andere mooie aanpassingen doorgevoerd, zoals:

  • Sales Analytics: Automatisch gegenereerde sales-rapportages met daarop info zoals activiteiten, nieuwe deals, geplande meetings, gemiddelde tijd voordat leads worden opgepakt en nog veel meer,
  • Advanced Sequences (inclusief LinkedIn koppeling): Je kunt nu in bulk tot 50 contacten toevoegen aan sequence. Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd waarmee je een sequence kunt laten pauzeren of stoppen op bepaalde momenten, of automatisch een LinkedIn connectieverzoek kunt laten versturen.
  • Offertes (Quotes): Het was al een tijdje mogelijk om eenvoudige offertes te maken en versturen in HubSpot. Vanaf nu is het mogelijk om specifiekere aanpassingen te maken aan de layout of hier je eigen template voor te gebruiken. Verder zijn er nu ook een aantal mooie koppelingen toegevoegd met software waaronder Xero en Netsuite.
  • Wil je meer weten of wil je graag een demo van bovenstaande:
    Plan je gratis 30 minuten call met Ron >>