on maart 24, 2020

Wat is HubSpot nou eigenlijk?

Schrijf je in om een email te krijgen bij nieuwe blogs!

In een aantal blogs, op onze website en vanuit social media noemden wij eerder de marketing automation tool ‘HubSpot’. Logisch, want wij zijn trotse Platinum Partner en winnaar van de HubSpot Customer First Award EMEA 2019. Opgeteld hebben we de tool zo'n 160 uur per week open staan. Maar wat is HubSpot nou eigenlijk en waarom vinden wij dit zo’n fantastisch systeem? Lees hier over de mogelijkheden met HubSpot!

Inbound marketing methode

HubSpot (het bedrijf) werkt volgens de Inbound Marketing Methode. In het kort houdt dit in dat de klant centraal staat. Zoals te zien in het "flywheel" hieronder. Marketing, sales en service volgen elkaar op terwijl de klant centraal blijf staan. De marketing automation tool is volledig op deze methodiek gebaseerd en maakt het voor de gebruiker vrijwel onmogelijk om de klant niét centraal te stellen.

Hubspot-Flywheel

De marketing Hub

De marketing Hub bestaat uit vrijwel alle onderdelen die je als bedrijf nodig hebt.

E-mailmarketing is nog steeds een populaire manier van communiceren met de doelgroep. Het instellen van e-mails in de vorm van nieuwsbrieven (uiteraard GDPR-proof), opvolgmails en upsell-mails is allemaal mogelijk in HubSpot. Stel deze in aan de hand van lijsten in het CRM en templates, aansluitend op jouw huisstijl. Ook A/B testen en aangepaste content per ontvanger zijn mogelijk. 

Leadgeneratie campagnes doe je door het inrichten van jouw call-to-action (CTA) buttons naar landingspagina’s met formulieren. Alle die de onderdelen zijn eenvoudig te bouwen in HubSpot. Blogs, social media posts en advertenties om het verkeer aan te trekken maak je ook in de marketing tool, hier kan je ook gelijk de resultaten analyseren aan de hand van je campagne of traffic rapportages.

Het voorbereiden van je campagnes kan ook gemakkelijk in de planning en strategie functie, hier stel je vast voor wie de campagne bedoeld is (je buyer persona) en welke onderwerpen (dus ook zoekwoorden) belangrijk zijn. Alle uitingen, foto’s, video’s en documenten, bewaar je gewoon in HubSpot, zodat alle gebruikers hierbij kunnen.

 

De Sales Hub

Om je bedrijf optimaal gebruik te laten maken van alle marketing inspanningen die geleverd worden, is er een naadloze aansluiting met sales nodig. HubSpot biedt deze functies, zodat je direct vanuit hetzelfde systeem je leads ook daadwerkelijk kunt opvolgen. Vanaf het moment dat de bezoeker zijn of haar gegevens achterlaat, wordt er een item aangemaakt als contactpersoon in het Customer Relationship Management (CRM).

Je kunt daarnaast ‘funnels’ maken waar je leads zich doorheen bewegen, totdat het uiteindelijk klanten worden. Ook kun je je deals bijhouden, offertes maken en versturen en kun je een groot gedeelte van de administratieve werkzaamheden van salesmedewerkers automatiseren. Alles wordt bijgehouden in het CRM. Doordat iedereen vanuit hetzelfde systeem werkt, kun je werk makkelijk overdragen waar nodig en heb je de informatie over je database te allen tijde beschikbaar.

 

Alles op een plek

HubSpot biedt het CRM gratis aan! Het CRM zit gekoppeld aan alle functies binnen HubSpot, voor zowel marketing als sales. Een prachtige brug tussen de twee afdelingen. Verder kan er een gezamenlijke inbox worden ingesteld, waaraan je het algemene e-mailadres (bijvoorbeeld info@bedrijf.nl) en de livechat koppelt. Op die manier kan het volledige team vanuit een centrale inbox werken en kan je snel reageren op vragen. Er zijn nog meer service-tools te vinden, zoals een customer feedback module en een ticket systeem, en van alle uitingen is een rapportage te krijgen op jouw (gepersonaliseerde) dashboard.

Sessions by Source HubSpot Report

Service Hub

De service Hub is recent ontwikkeld door HubSpot en brengt jouw klantenservice naar het volgende niveau. Zo kies je voor de 'live chat' functie, implementeer je een chatbot, maak je tickets aan waar het hele team toegang tot heeft en wordt alles weer automatisch geregistreerd in het CRM!

 

Regelmatige updates

HubSpot is een enorme organisatie met hun eigen “Learning Center”, om alle partners te specialiseren in inbound marketing en sales. Omdat zij zelf ook volgens de inbound methode werken sta jij als klant echt centraal. Door continu nieuwe functies te introduceren en functies te ontwikkelen heb je het idee dat je als bedrijf nooit stil staat en mee kan blijven gaan met de veranderende online omgeving.

Wat heb jij nodig om met inbound marketing aan de slag te gaan? Je vindt de stappen in onze checklist, deze download je hier!

Benieuwd of HubSpot interessant kan zijn voor jouw organisatie? We kijken graag met je mee. Plan een (telefonische) meeting in met Ron, hij kan je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden.

LEES MEER OVER DE ONDERWERPEN DIE JE INTERESSANT VINDT.