Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

Wat is een sequence en hoe bespaart het jou tijd?

3 min lezen
12 september 2022
Wat is een sequence en hoe bespaart het jou tijd?
4:15

Hoeveel e-mail verkeer is er tussen jou en jouw klant nodig voordat ze overgaan tot de koop van een product of dienst? Gemiddeld gezien kan het tussen de twee tot vier e-mails duren voordat iemand geïnteresseerd raakt. Dit kost ongelooflijk veel tijd. Sequences binnen Sales hub zijn daarvoor een enorme uitkomst!

Wat zijn sequences?

Sequences is een tool waarmee je een groot deel van jouw sales proces kan automatiseren. Dit scheelt veel tijd omdat veel automatisch verstuurd wordt naar prospects. Daarnaast integreren sequences met een bestaande inbox, waardoor het gemakkelijk wordt om e-mails te personaliseren en te versturen uit jouw naam.

Sequences bieden de volgende mogelijkheden:

  • Het maken van één-op-één e-mail templates om geautomatiseerd te versturen naar een gekozen doelgroep. Je kan ook kiezen voor pre-made templates die HubSpot al heeft klaar gezet.

Screenshot 2022-09-08 at 16.46.51

  • Zelf de timing bepalen wanneer de e-mails verstuurd worden.
  • Aanmaken van taken om op te volgen per contact. Denk hierbij aan een telefonische afspraak of connectie verzoek op LinkedIn. Hiermee valt er niemand tussen schip en wal.
  • Het automatisch verwijderen van contacten uit de sequences wanneer ze een bepaalde actie hebben voltooid. Dit zou het boeken van een afspraak kunnen zijn of het beantwoorden van een e-mail. Deze triggers kun je precies aanpassen naar jouw behoefte.

Let er wel op dat je maximaal vijf e-mails in één sequences kan plaatsen. Het automatiseren van e-mails kost helaas wat tijd om het volledig op te zetten maar als alles staat bespaart het wel degelijk een hoop tijd binnen jouw sales team.

Hoe ziet een sequence er uit

Elke sequence ziet er anders uit. Zo kun je een sequence hebben die een prospect kennis laat maken met jouw bedrijf, waardevolle informatie delen, een band opbouwen of een conversie sequence die zich richt op een afspraak.

Screenshot 2022-09-08 at 17.56.48

Een mooi voorbeeld van een sequence zou kunnen zijn:

  1. E-mail 1: Welkomst e-mail
  2. Taak 1: Toevoegen van een prospect op LinkedIn
  3. E-mail 2: Handige informatie
  4. Taak 2: Prospect bellen
  5. E-mail 3: Een uitnodiging voor verder gesprek
  6. Taak 3: Veranderen van lead status
  7. E-mail 4: Follow-up e-mail
  8. Taak 4: Analyseren sequence

Het vinden en maken van een sequence is een tijdrovende taak. Daarom is het handig om eerst te beginnen met het opbouwen van een paar sequences op basis van een aantal goede e-mails die al verstuurd zijn en zich al hebben bewezen. Het is eenvoudiger om daarna meer sequences op te bouwen en te verbeteren. Wanneer een aantal sequences zijn gebouwd, kunnen ze verstuurd worden vanuit HubSpot of Sales Extension (Gmail of Outlook).

Sequences vs workflows

Dus, wat is nu precies het verschil tussen een sequence en een workflow? Bij een sequence heb je de mogelijkheid om de timing en de inhoud van de individuele stappen in de sequence aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je een een e-mail veel specifieker kan richten aan een prospect zonder dat het handmatig geschreven moet worden.

Workflows biedt natuurlijk ook automatisering, zoals het koesteren van leads en het automatiseren van vervelende sales taken aan. Toch zijn er wel verschillen tussen beide tools.

Workflows zijn nuttig wanneer... Sequences zijn nuttig wanneer...
  • Je stuurt opgemaakte e-mails naar een contact
  • Je graag een 1-op-1 relatie met een prospect wilt ontwikkelen
  • Je een actie automatisch wil laten triggeren
  • Je persoonlijke e-mails wilt versturen die relevant zijn
  • Je zelf een follow-up wil sturen
  • Je graag minder tijd besteedt aan telkens dezelfde e-mails versturen
  • Er nog geen contact owner aan een prospect toegewezen is
 
  • Je verwacht dat er veel contacten door een workflow gaan
 

Werken mijn sequences?

Afhankelijk van het doel dat een sequence heeft kan succes er per sequence anders uit zien. Bij het tabblad analyze kun je gemakkelijk in één oogopslag de performance per sequence zien en ook welke contacten het meest betrokken zijn. 

Screenshot 2022-09-09 at 14.36.57

Wanneer je kijkt naar de resultaten van een sequence krijg je een goed beeld of deze tool helpt bij het bereiken van jouw doelen. 

Wil jij weten welke sequences het beste voor jouw bedrijf zijn? Neem dan contact met ons op!