Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

3 features die je moet kennen uit Operations Hub Pro

3 min lezen
30 juni 2022
3 features die je moet kennen uit Operations Hub Pro
5:11

Voor wie Operations Hub nog niet kent, mist een gemakkelijke manier om applicaties te koppelen, data te synchroniseren en op te schonen in HubSpot. Niet alleen brengt dit alle bedrijfsprocessen onder één CRM maar geeft het ook een fictie-vrije klantervaring. En wie wilt dat nou niet!

Wat is Operations Hub?

Zoals al hierboven is genoemd draait Operations Hub volledig om het koppelen van applicaties, opschonen en synchroniseren van data. Dit gebeurt door HubSpot gebruikers integraties met andere applicaties aan te bieden, met als resultaat dat er meer efficiëntie en flexibiliteit ontstaat. 

Zo kun je deze Hub zien als een uitbreiding van het bestaande HubSpot CRM dat de rol van Business Operations professionals wereldwijd transformeert. Het wordt gemakkelijker om in real-time contacten, leads en bedrijven te verbinden onder 1 dak. In combinatie met Revenue Operations helpt Operations Hub om business processen soepeler te laten verlopen.

Mocht je nog niet weten wat Revenue Operations inhoudt, lees dan eerst deze blog voor meer informatie. 

Daarnaast hoeft er in jouw bedrijf niet specifiek een operations team beschikbaar te zijn om de waarde van Operations Hub te zien en te ondervinden. De features die later in deze blog beschreven zijn kunnen uit zichzelf operationele problemen oplossen. 

1. Data Sync

Data sync is een nieuwe en betere manier om data te synchroniseren. Het verbindt externe applicaties met HubSpot zodat er een centraal punt aan informatie is.

hubspot-operations-hub-sync-examples

Maar wat is er nu zo speciaal aan deze data sync functie? De huidige synchronisatie met HubSpot is volledig anders dan deze nieuwe data sync. Kijk maar mee:

Traditionele synchronisatie Operations Hub data sync
  • Alleen one-way synchronisatie 
  • Two-way synchronisatie is mogelijk
  • Synchroniseert geen oude data. Alleen de data na integratie
  • Synchroniseert oude en nieuwe data. Het maakt hierbij niet uit wanneer de integratie van start ging
  • Geen real-time database update
  • Real-time updates in de database
  • Alleen data dat vereist zijn binnen HubSpot kunnen gesynchroniseerd worden
  • Alle data kan gesynchroniseerd worden

Zoals je kunt zien zijn er een aantal verschillen te benoemen die mogelijk zijn binnen Operations Hub. Deze nieuwe data sync kan goed werken voor bedrijven waarbij interval van tijd gebruikt wordt. Je hoeft dan niet meer te wachten tot de data uiteindelijk geüpdate wordt. Dit gebeurt namelijk meteen.

2. Automatisering

Met de automatisering die binnen Operations Hub zit kun je zelf aan de slag met code in workflows en chatflows. Dit zorgt ervoor dat je een workflow of chatbot naar jouw wens kan afstellen. 

Er zijn drie types automatisering mogelijk:

  • Custom code acties in workflows: dit geeft je de mogelijkheid om een JavaScript code toe te voegen en te laten werken binnen een workflow.
  • Webhook acties in workflows: Dit geeft je de mogelijkheid om informatie van andere web applicaties te versturen naar HubSpot
  • Custom code acties in chatflows: Hiermee is het mogelijk om een code snippet toe te voegen om zo een custom actie in een chatflow te laten werken.

Een voorbeeld van deze automatisering is dat je verschillende e-mails kunt versturen naar contacten op basis van hun eerder gelezen artikelen. Operations Hub automatisering is gefocust om meer resultaten te halen bij het personaliseren van workflows in verschillende situaties.

3. Data quality automatisering

Wanneer data op de juiste manier in een CRM staat is het gemakkelijker om belangrijke beslissingen te maken. Met data cleaning zorg je ervoor dat je alleen nog relevante data ontvangt die volledig klopt en meer kans geeft dat leads klanten worden. Dit is het punt waar data quality automatisering van pas komt.

hubspot data quality automation

Data quality automatisering is het schoon houden van data in een CRM met de hulp van workflows zodat de slechte data niet in de weg van omzet processen staat. Een voorbeeld: sommige nieuwe contacten vullen niet volledig een formulier in of maken spellingsfouten. Hierdoor krijg je data dat vervuild is en ook niet volledig klopt. Met data quality automatisering kun je zorgen dat alleen al de naam in hoofdletters toegevoegd wordt of een telefoonnummer in het juiste format. 

hubspot-operations-hub-clean-data

Overigens behoort het standaardiseren van data property waardes en het berekenen van waardes binnen properties ook tot de mogelijkheden binnen Operations Hub.

Wanneer is Operations Hub iets voor jou?

Mocht je nog niet zeker zijn of Operations Hub een goede toevoeging is aan jouw HubSpot CRM, is er een kleine checklist wat je er mee kan bereiken:

  • Het vereenvoudig maken van omzet gerichte activiteiten,
  • De samenwerking tussen verschillende afdelingen verbeteren,
  • Het verminderen van fricties tussen klanten,
  • Het omzetproces soepeler laten verlopen en hierdoor de omzet te verhogen,
  • Zorgen dat alle data gemakkelijk tussen verschillende afdelingen kan komen,
  • Geen rompslomp tussen verschillende systemen willen hebben.

Meer weten hoe HubSpot Operations Hub jouw bedrijf kan laten groeien? Neem dan contact met ons op.