Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

Wat zijn de beste gratis thema's in het HubSpot CMS?

3 min lezen
18 juli 2022
Wat zijn de beste gratis thema's in het HubSpot CMS?
3:46

Een website voor jouw bedrijf is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het bouwen van een website kan een struikelblok vormen. Echter kom je met de HubSpot website thema's uit de marketplace een heel eind. Hier kun je gratis thema's vinden waarbij pagina templates, modules en stylesheets bij elkaar te vinden zijn zodat je makkelijk jouw website kunt bouwen die jouw bedrijf online zichtbaarheid geeft.

In dit blog weeg ik de voor- en nadelen met je af, zodat jij het best passende (gratis) thema voor jouw website kan kiezen. 

Atlas 

Atlas wordt gezien als een van de top gratis CMS thema's in HubSpot. Met 48 erg positieve reviews en meer dan 7500 installaties, was ik erg benieuwd naar dit thema wat speciaal ontworpen is voor de software markt. 

Atlas Pro heeft alle tools in huis om verschillende pagina's zoals home-, product-, pricing- en landingspagina's te creëren. Ook blogs en demo aanvragen zijn eenvoudig te realiseren in dit thema. Zoals je van HubSpot gewend bent werkt het bouwen van de pagina met de drag-en-drop functionaliteit. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om een pagina in elkaar te zetten en hoeft er geen developer aan te pas te komen. 

Naast de standaard drag-en-drop modules van HubSpot is ook het volgende inbegrepen in het Atlas thema: 

  • 10 pagina templates 
  • 13 systeem templates 
  • 21 secties
  • 25 thema modules

Thema's atlas free template

Het fijne aan de thema modules is dat dit modules zijn die je veelvoudig kunt gebruiken, makkelijk kunt aanpassen naar je eigen styling én erg anders zijn dan de standaard modules van HubSpot. Dit zorgt ervoor dat je veel variatie kunt toepassen op jouw pagina. 

Kortom, Atlas is een erg mooi template voor een strakke en mooi in elkaar te zetten pagina. 

Drive | Lite

Een ander template wat goed aangeschreven staat met 5 sterren Drive Lite. Drive Lite is een simpel maar goed in elkaar gezet template, waardoor het heel fijn en makkelijk is om met dit template een pagina te bouwen.

Het thema heeft niet te veel poespas, waardoor er ook geen onnodige features of styling opties in zitten. Toch kun je de modules helemaal naar je eigen huisstijl omzetten en zijn de kleuren aanpasbaar. De flexibiliteit van dit thema is ook zeker een van de grootste pluspunten. Veel andere gratis thema's hebben de optie niet om kleuren aan te passen of dat is maar beperkt.

Echter zijn wel de verschillende mogelijkheden voor de thema modules beperkt. Daarentegen zijn deze wel zeer strak opgemaakt en precies de modules die je nodig zou hebben als small-business. 

Schermafbeelding 2022-07-18 om 11.54.16

Acadamia 

Het laatste gratis thema wat ik aan jullie wil laten zien is Acadamia. De templates in dit thema zijn er fijn, simpel, strak en ook overzichtelijk ingedeeld. De drag-en-drop zorgt er weer voor het eenvoudig in elkaar zetten van een website. Daarnaast zorgen de makers van het thema voor snelle support (via e-mail en live chat) die jij kunt raadplegen bij kleine issues die je tegenkomt. 

Het thema heeft 22 extra modules die erg gevarieerd en goed te gebruiken zijn. Zo kun je zelf jouw webpagina bouwen die het beste past bij de informatie die jij wilt verschaffen en bij de look-and-feel die jij wilt uitstralen. Wat ook bij Acadamia fijn is is dat de kleuren ook aanpasbaar zijn. Zo kun je jouw huisstijl kleuren in het thema toevoegen en gebruiken in de modules.  

Zoals de naam al zegt is Acadamia erg gericht op onderwijs en scholing. Dat kan een minpunt zijn voor bedrijven die hier niks mee te maken hebben. Verder is het een erg goed template voor startende bedrijven. 

schermafbeelding van template acadamia

Wil je meer weten over de gratis thema's in HubSpot of heb je hulp nodig bij het implementeren ervan? Laat het ons vooral weten!