Het automatisch koppelen van contacten en bedrijven

In HubSpot is het mogelijk om automatisch contacten te koppelen met bedrijven.

Om deze instelling aan te zetten ga je naar settings > objects > companies. Het is hierbij de bedoeling dat het vinkje create and associate companies with contacts aanstaat of aangevinkt wordt.

Screenshot 2022-06-30 at 10.55.47

Op het moment dat deze instelling nog niet is aangevinkt zal HubSpot na het aanvinken vragen om toestemming voor het aanmaken van eventuele nieuwe bedrijven op basis van de e-mailadressen van de bestaande contacten.

Screenshot 2022-06-30 at 11.00.43

• Als je op ja klikt betekend dit dat met terugwerkende kracht bedrijven worden aangemaakt en gekoppeld met contacten. Dit geldt voor bestaande als nieuwe contacten.
  • Als je op nee klikt wordt deze instelling pas actief bij nieuwe contacten. Bestaande contacten blijven hierdoor ongewijzigd en dus niet gekoppeld aan een bedrijf.

Voordelen van het koppelen

Wanneer deze instelling ingesteld staat zijn er een aantal voordelen:

• Als een bedrijf nog niet bestaat binnen HubSpot wordt hier automatisch een nieuw bedrijf voor aangemaakt. Hierbij wordt gekeken naar het domein inclusief subdomeinen
  • Wanneer een contact een e-mail account zoals gmail.com of hotmail.com zal HubSpot kijken naar de website url eigenschap. Dit gebeurt om zo te proberen een contact te koppelen aan een domeinnaam van een bedrijf
  • Alle gesprekken, e-mails, en notities worden automatisch gekoppeld aan het primaire bedrijf. Hiermee kun je gemakkelijk bepaalde dingen terugvinden bij het contact of bedrijf.