Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

5 redenen waarom je een landingspagina nodig hebt!

Skye Ching
2 min lezen
9 september 2022

Landingspagina's worden gebouwd met het primaire doel om informatie te verstrekken over een specifiek aanbod, product of dienst. Als het goed gemaakt en geïmplementeerd is, vergemakkelijkt een landingspagina het targeten van jouw doelgroep, biedt het een toegevoegde waarde en converteert een verhoogd percentage bezoekers naar leads, wat op zijn beurt kan resulteren in meer klanten!

In deze blog leg ik vijf redenen uit waarom jij en je bedrijf een landingspagina nodig hebben.

1. Genereer leads

Een landingspagina is een goede manier om leads voor uw bedrijf te genereren en vast te leggen. Als er één ding is dat je kunt doen om het vastleggen en converteren van leads te verbeteren, is het stoppen met het verzenden van jouw e-mails, sociale media en andere marketing acties naar je homepagina. Door landingspagina's te implementeren, met gerichte aanbiedingen, hebben bezoekers een grotere kans om leads te worden en is de kans groter dat leads worden omgezet in klanten.

2. Een plek voor jouw product of dienst

Je product- of dienstaanbod heeft een plek nodig om gezien te worden. Als je nadenkt over jouw marketing activiteiten, hoe worden deze dan onder je bezoekers verspreid en hoe verzamel je essentiële informatie over deze leads? Een landingspagina is een perfecte plek om je producten en diensten onder de aandacht te brengen. Op deze manier biedt je de bezoeker iets van waarde (het product/de dienst van je bedrijf) en op zijn beurt biedt de bezoeker jouw iets van waarde (contactgegevens), het is een win-winsituatie.

3. Gegevens verzamelen

Een groot voordeel van het gebruik van landingspagina's is dat je belangrijke informatie over jouw bezoekers verzamelt. Elke bezoeker die een formulier op een landingspagina invult en die omzet in een lead, voorziet jouw bedrijf van waardevolle informatie. De verzamelde gegevens kunnen op veel manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld om te begrijpen welk type publiek u aantrekt, welk type bezoekers converteren, etc.

4. Geen afleiding

Landingspagina's zijn bedoeld om een ​​bezoeker op een specifiek aanbod te attenderen en tot een gewenste reactie te leiden. Deze pagina's zijn gericht op het product- of dienstenaanbod van uw bedrijf en zijn vrij van afleiding.

5. Meer context

Landingspagina's bieden meer context over jouw aanbod. Simpel gezegd, sommige marktaanbiedingen zijn kort, krachtig en to the point - hierdoor kunnen jouw bezoekers soms meer antwoorden willen en onzeker zijn, waardoor ze geen actie ondernemen. Een landingspagina biedt jouw bedrijf de mogelijkheid om context te geven aan jouw aanbod, of het nu gaat om visuals of pakkende inhoud, deze context kan een onzekere bezoeker veranderen in een enthousiaste lead.

Wil je weten hoe een landingspagina je verder kan helpen?

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Ik wil een landingspagina