Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

6 Voordelen van de Shopify en HubSpot Integratie

Ron Dukker
2 min lezen
6 augustus 2019
6 Voordelen van de Shopify en HubSpot Integratie
3:52

Nu kan het: je Shopify webshop rechtstreeks koppelen met HubSpot. Iedereen met een Shopify webshop kan nu alle sales-data opslaan in hun HubSpot database en hun bedrijf laten groeien door inbound marketing te combineren met slimme e-commerce marketing automation tactieken.

rupixen-Q59HmzK38eQ-unsplash“While it’s never been easier to start an e-commerce business, it’s still extremely difficult to scale one. … Inbound is a secret weapon in the fight against the e-commerce giants.” zei Nancy Riley, VP en General Manager of App Hub bij HubSpot op Medium.

Door middel van enkele eenvoudige stappen, kan je Shopify met elke variant van HubSpot verbinden. Dit is fantastisch nieuws om meerdere redenen!

1. Synchroniseer je Shopify data met HubSpot

Zodra je de integratie hebt geactiveerd, zijn alle klanten en orders zichtbaar in de HubSpot database. Klanten van de webshop worden in HubSpot aangemaakt als nieuwe leads, orders worden opgeslagen in het CRM en de gegevens van bestaande contacten worden ge-update. Je kan alle producten en orders van je Shopify-klanten automatisch met HubSpot laten synchroniseren. Hierdoor hoef je niet langer heen en weer te schakelen tussen beide systemen om klantinformatie te bekijken en data te analyseren.

2. Lijsten op basis van e-commerce gedrag

Met de nieuwe integratie, worden er gesegmenteerde lijsten klaargezet in HubSpot, welke zijn gebaseerd op je e-commerce data en het online winkelgedrag van klanten. Daarnaast kan je nieuwe gesegmenteerde lijsten aanmaken welke zijn gebaseerd op bestelhistorie, producten, promoties/kortingen etc. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om met klanten gerichter te communiceren en ze betere aanbiedingen te doen. Het is mogelijk om workflows, ads, emails en zelfs custom lead-scoring in te richten om nog beter in te spelen op het winkelgedrag van klanten.

3. Meer personalisatie

Als je al langer met HubSpot werkt, gebruik je waarschijnlijk al de 'personalisation tokens' om e-mail communicatie persoonlijker te maken. Nu heb je de mogelijkheid om ook informatie vanuit Shopify te gebruiken om e-mails persoonlijker te maken, zoals winkelgedrag en het promoten van specifieke producten die passen bij de voorkeuren van de klant. Je kan ook vragen om reviews gebaseerd op bepaalde aankooppatronen.

4. Extra workflows voor lead nurturing

Zodra de integratie is ingesteld, staan er al diverse workflows voor je klaar. HubSpot en Shopify hebben dat voorwerk al voor je gedaan. Dit scheelt veel testwerk! Zoals voor abandoned carts, re-engagement om klanten waar lang niets van gehoord is weer te activeren en een workflow om nieuwe klanten te verwelkomen.

5. Reporting met het nieuwe e-commerce dashboard

Met de integratie komt er ook een nieuw e-commerce dashboard beschikbaar in HubSpot. Hierop vind je belangrijke informatie terug zoals: orders, customer lifetime value, abandoned cart informatie en de totale omzet. Je zult kunnen zien welke marketing campagnes het meest effectief zijn en duidelijke resultaten rapporteren op basis van 'closed loop reporting'. Het e-commerce dashboard is voorzien van 'pre-built' rapporten en grafieken om je op weg te helpen. Enkele voorbeelden van rapporten zijn: 'Lifetime order value by source', totale verkoop deze maand vergeleken met het doel, aantal nieuwe klanten in deze maand vergeleken met vorige maand en de gemiddelde orderwaarde per bron.

6. Het is gratis!

Als je al HubSpot en Shopify klant bent, is de integratie helemaal gratis te gebruiken. Er zijn dus geen aanvullende kosten om de 2 systemen met elkaar te verbinden. Ga dus snel aan de gang met de integratie om alles uit je marketing te halen wat er in zit! Oh en als je hulp nodig hebt, weet je ons te vinden.

Zelf alvast aan de slag met Inbound Marketing? Bekijk onze downloads!