Skip to content Skip to footer
elite-badge-color
Bekijk de reviews

Growth Driven Design, dé manier om je website te bouwen

Ron Dukker
2 min lezen
19 april 2020
Growth Driven Design, dé manier om je website te bouwen
2:56

Was de bouw van je laatste website af op de deadline en binnen het budget gebleven? Waarschijnlijk niet, maar je bent niet de enige:dit overkomt bijna iedereen… Je start enthousiast met het laten ontwerpen en bouwen van een nieuwe website, maar voor je het weet vliegt de tijd voorbij. Je hebt inmiddels veel geld geïnvesteerd en pas 108 dagen later heb je een nieuwe website. Deze manier van websites maken is gelukkig achterhaald. De oplossing heet: Growth Driven Design.

Wat is Growth Driven Design?
Growth Driven Design (afgekort: GDD) is een verbeterde methode om een website te bouwen waarbij veel rekening wordt gehouden met de klant, het marketingteam en het salesteam. De methode bestaat uit 3 stappen, die we hieronder beschrijven:

Stap 1: De strategie
In de eerste stap worden de doelen, persona’s en de strategie beschreven. De inzichten in deze stap vormen de basis voor het bouwen van de website. In de traditionele manier van websites bouwen wordt hier niet tot nauwelijks aandacht aan gegeven, terwijl het erg belangrijk is.

Stap 2: Launch
Zodra de strategie duidelijk is wordt de eerste versie van de nieuwe website gebouwd. Deze versie heet de Launch Pad. De Launch Pad is sneller live dan een traditioneel gebouwde website. Om de eerste versie te maken worden er prioriteiten gesteld, zoals het focussen op de bezoekers, de doelen of onderdelen van de website die het meeste impact maken.

Stap 3: Continu verbeteren
In plaats van een website bouwen die ‘klaar’ is zonder dit te baseren op data, zoals bij de traditionele manier, heeft de GDD-methode een laatste stap die zichzelf steeds herhaald. Zodra een website gezien wordt als een onmisbaar onderdeel in het marketing- en verkoopproces is deze namelijk nooit af. En een eerste versie van de website is niet voldoende, daarom wordt de site stap-voor-stap verbeterd. Dit gebeurt op basis van de laatste data en inzichten van de bezoekers.

De grote voordelen
De grote voordelen van een website (laten) bouwen met de GDD-methode zijn:

  • Het lanceren duurt minder lang
  • De investering is vaak een stuk lager
  • De website wordt gebouwd op basis van de bedrijfsdoelstellingen
  • Het genereert meer leads en verkopen
  • Er wordt continu geoptimaliseerd op basis van data
  • Het ondersteunt het marketing- en salesteam

visuele weergave growth driven design

HubSpot heeft onderzoek gedaan onder marketingbureaus die met de GDD-methode werken en het verschil in resultaat blijkt aanzienlijk. Gemiddeld zijn er 16,9% meer leads na 6 maanden en 11,2% meer omzet. Daarbij gaat de Launch Pad gemiddeld genomen live na 60 dagen en is de investering lager dan bij de traditionele methode. Kies de volgende keer dat het tijd is voor nieuwe website dus voor de GDD-methode!

Wij maken gebruik van de GDD-methode. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.