Hoe integreer je Hubspot en Google Analytics?

Met het integreren van Google Analytics met HubSpot, heeft Google analytics de mogelijkheid om gegevens te verzamelen over de bezoekers van jouw HubSpot website.

Je kan Google Analytics integreren met behulp van een Track ID. Om Google Analytics te koppelen met één of alle domeinen gehost in HubSpot moet je het volgende doen:

1. Klik in jouw HubSpot-account op de instellingenpictogram in de hoofdnavigatiebalk.
  2. In het linker zijbalk menu, navigeer naar Website > Pagina's.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu Kies een domein om de instellingen te bewerken en selecteer een domein.Om tracking toe te passen op alle in HubSpot gehoste inhoud, selecteer je Standaardinstellingen voor alle domeinen
  4. Klik op het tabblad Integraties .
  5. Schakel in de sectie Integratie voor traceren het selectievakje Integreren met Google Analytics in. Schakel dit selectievakje uit om de integratie uit te schakelen.
  6. Voer in het veld een Tracking-ID van Google Analytics. Alleen ID's die beginnen met UA kunnen hier worden toegevoegd.

default-for-all-domains
  7. Klik linksonder op Opslaan.